Zondag 12 mei lustrumeditie Run Bike Run Hoogerheide

Het wedstrijdparcours van de Run-Bike-Run 2019. (Afbeelding: Run Bike Run / gemeente Woensdrecht)

HOOGERHEIDE – Zondag 12 mei wordt in Hoogerheide en Woensdrecht voor alweer het vijfde achtereenvolgende jaar de Run Bike Run gelopen én verreden. Het parcours van deze lustrumeditie loopt vanaf het Raadhuisplein naar de Raadhuisstraat en Onderstal, de Scheldeweg, Canadalaan, Nieuweweg, Nederheide, Rijzendeweg, Berglaan, Dorpsstraat, Onderstal en Jan van der Heijdenstraat. De finish is wederom bij de Raadhuisstraat, ter hoogte van het plein. Vanwege de wedstrijd en de te verwachten bezoekersaantallen zijn verkeersomleidingen noodzakelijk, meldt de organisatie.

Het programma van de lustrumeditie van de Run Bike Run is als volgt:

  • 11.00 uur:  Open wedstrijd individueel/duo's
  • 13.00 uur:  NK Sprint dames / RBR series
  • 14.45 uur:  NK Sprint heren / RBR series

Rick Jonckheere Foundation

De organisatie van de Run Bike Run Hoogerheide ondersteunt elk jaar een goed doel. Voor deze editie is dat de Rick Jonckheere Foundation. Deze stichting financiert onderzoek naar en behandelmethodes voor de zeldzame afweerstoornis CVID. Ongeveer 1 op de 25.000 mensen wordt door deze ziekte getroffen. De stichting is vernoemd naar Rick Jonckheere, student aan de Rockacademie in Tilburg, die in 2018 aan de ziekte is overleden. Voor meer informatie over de Rick Jonckheere Foundation en voor donaties, klik hier

Parcours afzettingen

Tijdens de ronde zullen zondag 12 mei de straten op en om het parcours worden afgeslopen, tussen 9.30 en 17.00 uur. Dit is volgens het organiserende comité in het belang van zowel de deelnemers als de toeschouwers die verwacht worden. Het doorgaande verkeer en bestemmingsverkeer wordt omgeleid. De organisatie vraagt om het gebied vóór die tijd al vrij te houden en geen auto's te parkeren. Ook worden omwonenden geadviseerd om huisdieren die dag binnen te houden.