Woensdrecht Promotieprijs 2019 naar ZuidWestHoek College

De vertegenwoordigers van het ZuidWestHoek College nemen de trofee in ontvangst. Op de groepsfoto staan alle genomineerden. Vlnr: het schrijversduo Van Elzakker/Minnebach, kunstenares Jovanovic (met haar zoon) en de drie schoolvertegenwoordigers Guus Haelermans, François Coppens en Arnie van der Ree. (Tekst en foto's: Han Verbeem)

Bekijk ook het foto-album van de nieuwjaarsreceptie.

HOOGERHEIDE / OSSENDRECHT – Het ZuidWestHoek College in Ossendrecht heeft de Woensdrecht Promotieprijs 2019 binnengehaald. De uitslag is maandagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente door burgemeester Steven Adriaansen bekendgemaakt. Er waren drie genomineerden: ook het schrijversduo Jan van Elzakker/Louis Minnebach (vanwege het  boek 'Het verdriet van Woensdrecht') en kunstenares Suzana Jovanovic (vanwege het landelijke tv-programma Project Rembrandt) waren in de race vooor de Promotieprijs.

De Woensdrecht Promotieprijs wordt jaarlijks toegekend aan een persoon, een groep of eem organisatie die zich gedurende het voorbije kalenderjaar op een onderscheidende manier heeft ingezet voor de gemeente én heeft bijgedragen aan het promoten van Woensdrecht op landelijk en internationaal niveau. In eerdere jaren is de Promotieprijs onder meer toegekend aan de vliegbasis, het comité doorkomst Roparun Ossendrecht en aan wielergrootheden als Thalita de Jong. Traditioneel wordt de winnaar door de burgemeester bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis. 

Het ZuidWestHoek College was met drie man sterk naar de uitreiking gekomen: directeur Guus Haelermans, François Coppens (initiatiefnemer van het drone college) en Arnie van der Ree namens het wielercollege. De vertegenwoordigers van de onderwijsinstelling namen de plexiglazen trofee met trots in ontvangst. Daarbij prezen ze ook de betrokkenheid van de gemeentebestuurders bij de onderwijsprogramma's. "Vijftien jaar geleden zijn we begonnen met het wielercollege en sindsdien zijn de contacten met de gemeente alleen maar intensiever geworden", aldus Van der Ree.

(lees verder onder de video's)

Het Zuidwesthoek College heeft volgens het juryrapport de prijs ontvangen omdat de onderwijsinstelling zich weet te onderscheiden, enthousiasme uitdraagt en Woensdrecht publicitair op de kaart zet.

Onderscheidend 

Het ZuidWestHoek College staat landelijk bekend als 'wielercollege en topsportvriendelijke school'. "Een uniek project in Nederland. Het college is een betrouwbare partner bij grote wielerevenementen. Daarnaast heeft het college zich de afgelopen jaren gemanifesteerd binnen het ICAReS project voor drones met onder andere de implementatie van officiële opleidingen in de EASAS wetgeving, genaamd DRONE REGIM. De kers op de taart was wel de officiële goedkeuring vanuit DUO voor het keuzedeel DRONE als eerste VMBO in Nederland." 

Enthousiasme

"Met heel veel enthousiasme wordt de fiets- en wielercultuur uitgedragen, wat past bij fiets- en wielergemeente Woensdrecht. Daarnaast gebruikt het college met heel veel enthousiasme drones om techniek lessen vorm te geven en hiermee leerlingen te trekken. Deze keuze is een enorm succes gebleken en heeft in de afgelopen jaren een enorme toevlucht genomen."

Publiciteit 

"Met het wielercollege als topsportvriendelijke school, maar ook door verbinding tussen onderwijs en innovatie en het winnen van de Nationale Drone Award heeft men Woensdrecht de afgelopen jaren veelvuldig zowel regionaal, provinciaal als landelijk op de kaart gezet."