Belgische politie staakt actieve zoekacties naar vermiste Max Meijer

Max Meijer is vermist sinds zondagmorgen 8 december. Hij is voor het laatst gezien rond 06.00 uur op beelden van een bewakingsvideo in het Schipperskwartier van Antwerpen. (Foto: Facebook / Amy Meijer)

ANTWERPEN / OSSENDRECHT – De Belgische recherche stopt met de actieve zoekacties naar de sinds 8 december vermiste Max Meijer uit Ossendrecht. Dat meldt Max' zus Amy op haar Facebookpagina. De intensieve zoekactie in het Antwerpse Schipperskwartier, en oproepen via social media en in de pers, hebben nog geen resultaat gehad. "Een heleboel vragen en geen antwoorden", schrijft Amy namens de familie. "Het enige wat we nu willen is hem vinden, misschien gaat de natuur ons hierbij helpen… of komen er toch nog getuigen of antwoorden waar we mee verder kunnen."

"De afgelopen weken heeft de recherche alle mogelijke middelen ingezet om Max te vinden", schrijft Amy op Facebook. "De actieve zoekacties lopen nu langzaam ten einde maar het dossier blijft vanzelfsprekend geopend en actueel."

Beelden bewakingscamera's

Max Meijer is vermist nadat hij samen met een vriend een avond ging stappen in het Antwerpse Schipperskwartier. De twee hadden afgesproken bij een broodjeszaak maar Max kwam niet opdagen. Wel zijn er video's van bewakingscamera's in het uitgaansgebied, waarop te zien is hoe hij alleen door de straten wandelt. "Op de laatste beelden iets na 06.00 uur loopt Max in Antwerpen richting de Waagnatie aan de Schelde. Wat er daarna is gebeurd weten we nog altijd niet…. en komen we misschien wel nooit te weten."

Veel vragen blijven onbeantwoord

Er zijn tal van meldingen binnengekomen, ook na een uitzending van een Belgisch opsporingsprogramma, maar antwoorden op de vele vragen zijn er vooralsnog niet. "Is hij beroofd? De man met de jas die erg veel lijkt op die van Max is nog niet gevonden. Zijn telefoon geeft signaal tot 09.30 uur… is hij deze verloren? of is deze bij de persoon met de jas? of is het een noodlottig ongeluk?" Via haar Facebookpagina bedankt Amy iedereeen voor de steun die de familie sinds de vermissing heeft ontvangen: "Bedankt voor de kaartjes, bloemen, het medeleven en zoveel mooie, lieve berichtjes. Het waren en zijn er nog steeds zoveel dat het helaas niet mogelijk is om iedereen te beantwoorden, uiteraard hopen wij hiervoor op jullie begrip."