Dramatische ontknoping vermissing Max (23): lichaam gevonden in Schelde

(Tekst: Han Verbeem, foto: Facebook)

Update, maandag 12 januari: het Parket van Antwerpen heeft inmiddels laten weten dat Max door verdrinking om het leven is gekomen. Dat blijkt na autopsie door een gerechtsarts. Daarmee wordt de kans op een misdrijf gering geacht, aldus het Parket.

ANTWERPEN / OSSENDRECHT – De sinds 8 december vermiste Max Meijer is overleden. De scheepvaartpolitie in Belgie heeft vrijdagavond zijn lichaam gevonden in de Royerssluis, zo melden Belgische media en is inmiddels ook bevestigd door het Parket (Openbaar Ministerie). Een dokter zou het lichaam inmiddels ter plaatse hebben geidentificeerd. Max verdween na een avond stappen en is sinds zes uur 's morgens niet meer gezien. Een wekenlange zoektocht is onlangs beëindigd.

De vindplaats is bij de Schelde ten noorden van de Waagnatie, in de omgeving waar Max het laast op videobeelden is gezien. Volgens de eerste berichten zou er geen kwade opzet zijn; de wetsdokter (een dokter werkzaam voor het Parket) zal eerst nog autopsie moeten uitvoeren om de doodsoorzaak vast te stellen. 

Lees ook eerdere berichten: