Spinning marathon Heroes for Heroes op naar 9e editie

'Heroes for Heroes' is in 2011 ontstaan door een club enthousiaste vrijwilligers. Het streven: jong en oud op de fiets krijgen om een mooi bedrag op te halen voor lokale en regionale instanties & goede doelen die de strijd tegen kanker aangaan. En zo staat op zaterdag 11 januari 2020 voor de 9e keer de indoor cycling marathon op de Bergse evenementenkalender. Tijdens de spinningmarathon, een indoor-fietsfestijn, fietsen de deelnemende Heroes zich in het zweet in het Cultuurgebouw van 't Rijks Scholengemeenschap. 

(ingezonden mededeling, bewerkt door de redactie. Foto's: Heroes for Heroes)

BRABANTSE WAL – Op zaterdag 11 januari 2020 verandert ’t Cultuurgebouw van scholengemeenschap ’t Rijks, in buurgemeen te Bergen op Zoom, tot een grote cycling arena. Jong en oud fietsen als ware Heroes om zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen en 'alles te geven' voor alle Heroes die het gevecht tegen kanker zijn aangegaan, aangaan en nog aangaan. 

De fietsende Heroes 'geven fysiek alles' tijdens de indoor cycling marathon en dit geldt ook voor de faciliterende bedrijven, organisaties en vrijwilligers die zich grotendeels belangeloos inzetten voor het goede doel. De opbrengsten gaan in 2020 naar de volgende aan de ziekte kanker gelieerde goede doelen: Roparun team 188 Maak een vuist, Stichting Ankie, Hospice De Markies, Make a Wish en Vrienden van Amphia. 

Programma 

Vanaf 10:30 uur start het kidsprogramma en gedurende twee rondes fietsen leerlingen van lagere scholen en strijden voor het team met de hoogste opbrengst. Om 12:00 uur opent burgemeester Frank Petter de cycling marathon voor volwassenen waarbij elk uur onder leiding van verschillende instructeurs en opzwepende muziek alles wordt gegeven zoals echte Heroes betaamt. Om 17.00 uur neemt voormalig wielervedette Michael Boogerd plaats op het podium om de Heroes het zweet op het voorhoofd te fietsen. 

Wethouders Barry Jacobs en Andrew Harijgens van de gemeente Bergen op Zoom fietsen mee en ook voorzitter Jan Prop van de Grote Prijs Adrie van der Poel en wethouder Lars van der Beek van de gemeente Woensdrecht zijn van de partij om de beentjes rond te draaien voor het goede doel. 

De afgelopen edities mochten wij de voorste rijen reserveren voor Heroes die gedurende de gehele marathon, 8 uur lang, fietsen voor het goede doel. En dat is ook dit jaar het geval en we zijn erg benieuwd hoeveel Heroes we nog mogen verwelkomen! 

Heroes lounge 

De fietsende Heroes zijn geen Heroes zonder supporters. Dus ook die zijn van harte welkom om de fietsers, jong & oud, te komen aanmoedigen. Na een sportieve dag kunnen de Heroes uitblazen en napraten in de Heroes Lounge. Tussen 17.30 en 24.00 uuur kan er genoten worden van een pastabuffet, is er een loterij en vanaf 20.00u kunnen de voetjes van de vloer tijdens de afterparty – feest met DJ Kymo. 

Heroes for Heroes; Samen Beleven en alles Geven! 

De intensieve, uitputtende indoor cycling marathon symboliseert voor Heroes for Heroes het gevecht dat kankerpatiënten vaak dagelijks en maandenlang leveren in de strijd voor leven of dood. In de sport zijn er veel sporters die maandenlang alles geven/alles opzij zetten om de finish te halen, maar ondanks al die inspanningen de finish nooit halen. Helaas geldt dit ook voor velen die, ondanks hun zware gevecht en opofferingen, de strijd tegen kanker niet kunnen winnen. Dat is wat Heroes for Heroes inspireert, motiveert en waar we tijdens het evenement bij willen stilstaan.