Weekeinde 24-26 augustus Huijbergen: kermis, braderie en wielrennen

De kermis, braderie en de wielerronde zijn inmiddels traditie in Huijbergen tijdens het laatste weekeinde van augustus. (Foto's: Wil de Jong)

INGEZONDEN BERICHT – bewerkt door de redactie

HUIJBERGEN – Er is weer vanalles te doen in Huijbergen, tijdens het weekeinde van 24 tot en met 26 augustus. Zo is er zaterdagavond een wielerronde: renners (met en zonder licentie) uit de gehele wielergemeente Woensdrecht strijden wie er al eerste over de finishstreep in de Dorpsstraat gaat. De renners worden om 19.00 uur weggeschoten door de Woensdrechtse burgemeester Steven Adriaansen voor een wedstrijd over 40 kilometer. Voorafgaande aan het kampioenschap is er de traditionele raadsrace. De zes Woensdrechtse politieke partijen sturen elke een ploeg van vijf renners naar Huijbergen om te laten zien welke partij  buiten de raadszaal de sterkste is. De raadsrace begint om 18.30 uur.

De kermis is op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 augustus en de braderie wordt gehouden op zondag 26 augustus. De braderie is geopend van 11.00 tot 17.00 uur De kermis op het kerkplein is op vrijdag geopend van 15.00 tot 22.00 uur. Op zaterdag van 13.00 tot 22.00 uur en op zondag van 11.00 tot 20.00 uur.

Vrijmarkt

Op zondag is er een vrijmarkt voor de Huijbergse jeugd die hun tweedehands en afgedankte spulletjes aan de man kunnen brengen. De vrijmarkt is enkel en alleen bedoeld voor de Huijbergse jeugd. Opgeven dient vooraf te gebeuren bij Wil de Jong (0164-642110 of per email jongbazuin@gmail.com)

Wilhelmietenmuseum

Zondag is de gehele dag het  Wilhelmietenmuseum aan de Staartsestraat geopend, met een tentoonstelling met verschillende thema’s. Ook de molen Johanna is de gehele dag geopend.

Muziek

Er is dit jaar weer veel muziek tijdens het feestweekend. Op het terras bij Fleurian treedt op zondagmiddag het smartlappenkoor De Baloren op. Bij Café Hof van Holland is er op zondagmiddag een optreden van Cash & Dollars. Bij café de Kroon speelt op zaterdagavond de band The Boys Op. zondagmiddag zijn er bij de Kroon optredens van diverse artiesten en is er een open podium waarbi iedereen zijn of haar zangtalenten mag laten horen.

Biervatlopen

Op zondagmiddag is er bij Eetcafé De Kroon de wedstrijd biervatlopen. Wie mee wil doen kan zich vooraf aanmelden bij De Kroon, Boomstraat 2 in Huijbergen.

Verkeersmaatregel

In het kader van de kermis en braderie worden diverse verkeersmaatregelen getroffen:

  • Op zaterdag 25 augustus zijn de volgende wegen afgesloten: Boomstraat, Bakerstraat, Vrouwenhof, Kloosterdreef, Dorpsstraat en Staartsestraat. De afsluiting is op zaterdag van 17.00 tot 21.30 uur.
  • Op zondag 26 augustus zijn de volgende wegen afgesloten: Boomstraat, S. Bogaertslaan (van P. Borrekensstraat tot kruising Boomstraat). Bergsestraat, Dorpsstraat en Bergsestraat (van kruising Boomstraat tot Jeneverbes). De afsluiting is van 06.00 uur tot 20.00 uur.
  • De wegomleidingen zijn door borden aangegeven. Afsluitingen en omleidingen zijn goedgekeurd door de gemeente Woensdrecht bepaald in overleg met de diverse veiligheidsinstanties. De organisatie verzoekt iedereen om auto’s tijdig elders te parkeren.