Staatssecretaris Van Ark (VVD) beloont vrijwilligers tijdens campagnebezoek

Staatsseretaris Tamara van Ark bij haar bezoek aan stichting Samen Werken. Naast haar staat wethouder Lars van der Beek. Tweede foto: een beloningsvaasje, zoals die tijdens het bezoek zijn overhandigd aan een aantal vrijwilligers.

BRABANTSE WAL – Staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) was woensdagmiddag op campagnebezoek in de regio. De landelijke VVD-bewindsvrouwe bezocht samen met haar campagneteam de stichting Samen Werken in Bergen op Zoom, en werd daar ontvangen door onder anderen de Woensdrechtse wethouder Lars van der Beek en lokale VVD-politici. Daarbij heeft Van Ark een aantal bijzondere mensen in het zonnetje gezet die als echte 'doeners' een vaasje mochten ontvangen. En, net zoals de Lintjesregen op Koningsdag, was er zelfs sprake van een heuse 'vaasjesregen'; als eerbetoon voor het waardevolle werk van de vrijwilligers dat vaak onzichtbaar blijft maar wél van belang is voor de samenleving.

Het vaasje van Delfts aardewerk staat volgens het campagneteam symbool voor de breekbaarheid van de Nederlandse cultuur. In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen, die vooral ook over landelijke issues gaan en over de Eerste Kamer, reiken de VVD-campainers tal van dit soort vaasjes uit door heel het land. 

Vrijwilligers

Ook vanmiddag m kwamen diverse vrijwilligers in aanmerking voor het symbolieke VVD-vaatwerk. Zo gingen er Delftse vazen naar onder anderen Gerard Worm en Joris Volker. Zij zijn beiden de drijvende krachten achter de Santa Run en de lichtjes op de militaire erebegraafplaatsen. Ook René Hagenaars kreeg als vrijwilliger een vaas. Hij zet zich in voor de aanwezigheid van voldoende AED's (hulpapparatuur bij hartstoornissen) in publieke en openbare ruimtes; daarnaast is Hagenaars actief als bestuurder bij de regionale afdeling van de 'roze' belangenorganisatie COC. Als laatste in de serie mocht waterschapskandidaat Maarten Velthoen een Delfts vaasje in ontvangst nemen van de staatssecretaris, "omdat hij veel inwoners heeft leren zeilen en de 'liefde voor water' heeft bijgebracht."