Storm raast over Woensdrecht: opruimen duurt nog dagen

In de regio zijn tijdens de storm diverse paden en wegen versperd door ontwordelde bomen en vallende takken. Inmiddels zijn de wegen al vrijgemaakt, al zal het nog even duren voor alles  is weggehaald en de bestratingen zijn hersteld.

HOOGERHEIDE – De storm van zondag 10 maart heeft ook de gemeente Woensdrecht flink getroffen. Her en der zijn bomen omgewaaid, takken afgebroken en is er schade ontstaan door allerhande wegwaaiend materiaal. Auto's en gebouwen liepen schade op en in Woensdrecht is zelfs een caravan door de storm van z'n plaats gewaaid. Gelukkig is het alleen bij materiële schade gebleven, zo laat de gemeente vandaag weten. Maar de buitendienstmedewerkers hebben nog dagenlang nodig om alle  takken en boomstammen op te ruimen.

"In bijna alle kernen van onze gemeente zijn wel bomen omgewaaid, maar zover we weten is het gelukkig bij materiële schade gebleven en is niemand gewond geraakt", aldus de gemeentevoorlichting "De brandweer en onze buitendienst hebben zondag een drukke dag gehad."  De aandacht is in de eerste instantie uitgegaan naar de (verkeers)veiligheid en het vrijmaken van wegen.

Opruimwerk

Toch zal het opruimwerk nog langere tijd in beslag nemen, verwacht de gemeente. "De komende dagen zal de buitendienst de stormschade opruimen en de fietspaden worden schoongemaakt." Er is namelijk tijdens de storm veel dood hout uit de bomen langs de fietspaden gewaaid. "Ook zullen onze wijkteams een ronde maken om alle losliggende takken in wijken op te ruimen."

Aanhoudend onstuimig

Ook de gehele week blijft het nog onstuimig, zo is de weersverwachting. Het KNMI voorspelt de komende dagen 'maartse buien met kans op zware windstoten'.