Oudejaarsavond: laat vuurwerkafval niet liggen

Jaarlijks worden er in de regio duizenden kilo's vuurwerk afgestoken met Oud en Nieuw en dat veroorzaakt veel troep. "Laat vuurwerkafval daarom niet liggen maar ruim het samen op", zo is de oproep van de gemeente. (Foto: KijkopWoensdrecht.nl / Bea Demmers)

HOOHERHEIDE – Vuurwerk op Oudejaarsavond is nog steeds ongekend populair. Maar hel brengt ook veel afval en rotzooi met zich mee. Daarom doet de gemeente een oproep aan de inwoners die vuurwerk afsteken om de straten weer zo snel mogelijk met elkaar schoon te maken: "Zo houden we samen de wijk leefbaar." Overigens: vuurwerk mag alleen afgestoken worden op 31 december tussen 18.00's uur avonds en 02.00 's nachts. Onlangs maakte de gemeente bekend dat er extra controleurs worden ingezet die handhaven op overtredingen. Omwonenden kunnen vuurwerkoverlast boviendien melden bij het nummer 0800-8844, onder vermelding van dorp en straat.

"Veilig vuurwerk afsteken tijdens de gestelde tijden maakt oudejaarsavond tot een echt feest", zo laat de gemeente weten. "Het veroorzaakt echter ook veel afval in de straten, dat zelfs gevaarlijk kan zijn als geprobeerd wordt niet afgegaan vuurwerk opnieuw aan te steken. Voor het milieu en voor ieders veiligheid willen we dan ook een beroep doen op iedereen die betrokken is bij het afsteken van vuurwerk: ruim het vuurwerkafval zo spoedig mogelijk met elkaar op!"

Carbid schieten

Als alternatief voor het afsteken van vuurwerk is het carbid schieten in opkomst. "Carbid wordt niet aangemerkt als vuurwerk. De regels voor het afsteken van vuurwerk zijn voor het carbid schieten dan ook niet van toepassing. Maar dat betekent niet dat geluidsoverlast door carbid schieten is toegestaan."

Mogelijkheid melden overlast

Wanneer u als inwoner van Woensdrecht geluidoverlast ondervindt kunt u dit melden bij de politie via het telefoonnummer 0900 – 8844: "Dit met vermelding van dorp en straat waar sprake is van overlast en zo mogelijk het signalement van de overtreder(s).

Bron: gemeente Woensdrecht