Alcoholcontroles Nieuwjaarsdag: geen druppel teveel

OSSENDRECHT – De politie heeft op de eerste dag van het nieuwe jaar in de middag- en avonduren op diverse plaatsen in de regio alcoholcontroles uitgevoerd. Zo was er een controlefuik opgesteld aan de Putseweg in Ossendrecht, waar tussen 15.30 en 17.00 is gecontroleerd. De agenten konden hier echter hun bonnenboekjes op zak houden; geen van de gecontroleerden had teveel gedronken, zo bleek. In omliggende gemeenten moesten automobilisten eveneens blaastesten ondergaan. In totaal zijn volgens de politie ruim zeshonderd testen afgenomen,

Ook in Bergen op Zoom hoefde de politie geen bekeuringen uit te schrijven. Daar zijn tussen 17.15 en 18.15 blaastesten afgenomen bij de Rooseveltlaan, ter hoogte van de John F. Kennedybrug. 

Roosendaal 

In Roosendaal is bij een controle echter wel een automobilist betrapt, die fors teveel gedronken had. Tussen 18.30 en 22.15 uur vond er een controle plaats op de rotonde aan de Beethovenlaan. Een 51-jarige man uit Roosendaal blies een A-indicatie, zo meldt de politie. Het eindresultaat van de uitgebreide ademanalyse was 405 ug/l. Hij kreeg een bekeuring van 434 euro en een rijverbod van drie uren. Tevens moet hij een alcoholcursus volgen.

Bron: Politie RE Zeeland-West-Brabant