Wild West op snelweg: vluchtende automobilist ramt politiewagens

Op foto's die de politie heef vrijgegeven via social media, blijkt de omvang van de schade aan de wagens. (Foto: Politie Team Verkeer ZWB / Twitter)

WOENSDRECHT – Een spectatulaire achtervolgingsactie heeft vanmorgen op de snelweg A4 voor grote consternatie gezorgd. Een personenwagen probeerde met grote snelheid te vluchten, nadat een politievoertuig de bestuurder een stopteken had gegeven. De achtergvolging is ingezet bij Willemstad en eindigde voorbij knooppunt Markiezaten, richting de grens met België. Tijdens de wilde rit zijn diverse politiewagens geramd, zo meldt de het verkeersteam Zuid-West-Brabant van de politie.

Uiteindelijk belandde de wagen in een greppel en is de bestuurder aangehouden. De politie wist de automobilist te volgen met inzet van een helicopter. De snelweg is ter plaatse enige tijd afgezet geweest.

Razende vaart

De Wild West-rit achervolging ging in razende vaart over de A4 richting Antwerpen.  "Zojuist een achtervolgend voertuig proberen in te boxen. Bestuurder reageerde op niets en heeft verschillende dienstvoertuigen geramd", zo meldt het verkeersteam via Twitter. "Bestuurder aangehouden. Auto tijdens de achtervolging mooi kunnen volgen met behulp van de politie helikopter", zo vervolgt het verkeersteam van de politie. Via de foto's die de politie vrijgaf, is te zien hoe de bestuurder van de personenwagen geboeid onder bedwang wordt gehouden in de berm van de snelweg. Het is niet bekend wat de reden is van de vluchtpoging.

Bron: Politie Team Verkeer