Onbekenden steken auto in brand aan Groenling in Hoogerheide

Aan de Groenling in Hoogerheide hebben twee onbekenden een auto in brand gestoken, vlak voor de woning van de eigenaar. (Foto: Mathijs Oomen / Facebook)

HOOGERHEIDE – Twee onbekenden hebben vannacht brand gesticht in een personenauto, die geparkeerd stond  aan de Groenling in Hoogerheide. Hoewel de brandweer snel ter plaatse was, kon niet voorkomen worden dat de wagen deels uitrbrandde. Hoewel er camerabeelden van de brandstichting zouden bestaan, wil de politie in contact komen met getuigen die de het incident mogelijk hebben gezien. De gedupeerde eigenaar van de auto, Mathijs Oomen, heeft inmiddels ook op Facebook een oproep geplaatst waarin getuigen worden gevraagd zich te melden bij de politie.

Op de camerabeelden zou te zien zijn dat twee personen de wagen, die voor een woning geparkeerd stond, in brand staken en vervolgens wegliepen. Dat gebeurde rond half drie 's nachts, terwijl het echtpaar Oomen al in bed lag. De branweer was snel ter plaatse en wist de brand onder controle te krijgen. De politie voert sporenonderzoek uit. 

Getuige? Meld het bij de politie

Mensen die rond dit tijdstip iets verdachts hebben gezien, of mogelijk getuigen zijn geweest van de brandstichting, kunnen dit melden bij de politie. Dat kan via het telefonische meldnummer (0900-8844) of via het anonieme nummer van Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).