Alzheimer Café in Heideduin over hulpvragen

Vanavond (maandag 12 november) is er in Woonzorgcentrum Heideduin een Alzheimer Café-bijeenkomst over hulpvragen bij dementie. De bijeenkomst is vrij toegankelijk. (Foto: Stichting tanteLouise)

HOOGERHEIDE – Vanavond is in Woonzorgcentrum Heideduin in Hoogerheide van 19.30 tot 21.30 uur een Alzheimer Café bijeenkomst. Inloop is vanaf 19.00 uur. De bijeenkomst is vrij toegankelijk voor alle belangstellenden en het thema van deze avond is: 'Waar kan ik terecht voor hulp?' Medewerkers van onder meer de Brede Welzijnsinstelling Woensdrecht (BWI) en de casemanager dementie en WMO-consulent Els van Luijk geven de bezoekers daarbij uitleg. Uiteraard is er volop de gelegenheid vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. De bijeenkomst maakt deel uit van een serie thema-avonden die gehouden worden door de afdeling West-Brabant van Alzheimer Nederland. In 2019 zijn bijeenkomsten op 14 januari, 11 maart, 13 mei, 9 september en 11 november.

Geconfronteerd worden met dementie heeft grote gevolgen, aldus de belangenorganisatie Alzheimer Nederland. "Zowel voor diegene die dement wordt, als voor zijn of haar naasten. Niet voor niets verschijnen er in de media steeds meer artikelen over overbelaste mantelzorgers. Hoewel het er soms op lijkt dat in Nederland steeds minder mogelijk is als het gaat om zorg en begeleiding, zijn er nog altijd een hoop vormen van ondersteuning mogelijk. Veelal weten mensen niet wat er mogelijk is. En als ze het al weten raken ze verdwaald tussen de verschillende instanties, of weten ze sowieso niet waar ze terecht kunnen."

Meer informatie:

  • Alzheimer Café 12 november 2018, 19.30 – 21.30 uur (inloop va 19.00 uur). Locatie: Woonzorgcentrum Heideduin, Heistraat 12, 4631 KX Hoogerheide. Voor informatie: Ad Vos (Alzheimer Nederland), telefoon 06-29563912, e-mail: advos@alzheimerwb.nl
  • Zie ook de website van Alzheimer Nederland