Luchtmachtdominee Schipper: islam en vrede zijn niet hetzelfde

Krijgsmachtpredikant ds. Freek Schipper in de Ontmoetingskerk (archieffoto PKN BoZ uit 2013)

WOENSDRECHT / BERGEN OP ZOOM – Krijgsmachtpredikant ds. Freek Schipper, predikant voor de vliegbasis Woensdrecht, houdt volgende week dinsdag in Bergen op Zoom een lezing over de islam, zo meldt de Protestantse Kerk. De lezing is getiteld 'Onze islam is de ware islam' – een standpunt dat de moslimextremisten van onder meer IS verkondigen. Daarbij zal de predikant echter uitleggen dat er niet zoiets bestaat als de 'ware islam'. Echter, ook de stelling die gematigde moslims aanhouden, namelijk dat islam 'vrede' betekent en niets met geweld te maken zou hebben, zal dominee Schipper in zijn lezing weerleggen. "Beide stellingen zijn onjuist."

Ds. Freek Schipper houdt zijn lezing op dinsdag 17 januari in de Grote Zaal van de Ontmoetingskerk in Bergen op Zoom (Bolwerk-Zuid 134). Schipper heeft als vertegenwoordiger van de krijgsmacht enige tijd in het Midden-Oosten heeft doorgebracht. De avond begint om 19.30 uur en is voor eenieder toegankelijk.  Het thema religie en (extremistische) islam is actueel, gezien de vredesmissies die vanuit Woensdrecht plaatsvinden naar de door geloofsgeweld getroffen oorlogsgebieden in het Midden-Oosten.

Vliegbasis Woensdrecht

In juni 2013 is ds. Schipper als krijsmachtpredikant verbonden aan de PKN in Bergen op Zoom, waaronder de geestelijke verzorging van de vliegbasis ressorteert. De verbintenis werd op 6 juni van dat jaar gedaan door onder anderen ds. J.T. Schneide, hoofd geestelijke verzorging Koninklijke Luchtmacht.

Bron: PKN Bergen op Zoom