Bloemetje en hernieuwd onderzoek naar ongeval paardenkar

WOENSDRECHT / BERGEN OP ZOOM – Toen Marissa uit Ossendrecht en Amy uit Bergen op Zoom vorig jaar zomer een rit ging maken in Woensdrecht, met paard en wagen, ging het behoorlijk mis. Hun voertuig werd afgesneden door een auto. Het paard schrok zo dat het dier losbrak en wegliep. De wagen belandde in de sloot en Marissa eronder. Zij heeft de nodige medische hulp moeten ondergaan om te herstellen. De verantwoordelijke automobilist is nog steeds niet achterhaald. Het tweetal was aanvankelijk zeer ontevreden over de wijze waarop de politie deze zaak opnam. Daar is nu verandering in gekomen: de dames hebben excuses ontvangen van het politieteam, met een bijbehorend bloemetje. Het onderzoek naar de toedracht van het ongeval wordt opnieuw in gang gezet.

Marissa Jaspers en Amy Hachmer besloten eind juli 2016 een ritje te gaan maken met  paard en wagen. Ze werden echter ingehaald en gesneden door een Volswagen Polo met twee inzittenden.

Grote frustratie

De dames deden natuurlijk aangifte en vertelden ook te weten wie de inzittenden van de Polo waren. Er zou zelfs een getuige zijn, meldde de politie toen, en er werden camerabeelden bestudeerd. Toch kwam het maar niet van aanhoudingen of andere resultaten, tot grote frustratie van de slachtoffers. Via Facebook en de media lieten ze hun ongenoegen blijken hierover, nadat ze te horen kregen van een politiefunctionaris dat er niets meer met de zaak was gedaan.

Dat bleek volgens een woordvoerder een intern misverstand; hierover hebben Amy en Marissa inmiddels een gesprek gehad bij Politieteam Bergen op Zoom. Op Facebook vertelt Amy dat ze niet alleen tekst en uitleg kreeg, maar ook een bloemetje en excuses. Ze hoopt dat de kwestie alsnog snel wordt afgerond.

Bron: Facebookpagina Politieteam Bergen op Zoom