Juzt zoekt pleeggezinnen voor tijdelijke opvang

Wethouder Lars van der Beek opende 11 januari een expositie over pleegzorg in de centrale hal van het gemeentehuis: “Met een foto-expositie willen we laten zien hoe belangrijk pleegzorg is voor kinderen. Ook in de gemeente Woensdrecht.” (Foto's: gemeente Woensdrecht)

HOOGERHEIDE – Pleeggezinnen gezocht… maar hoe wordt je pleegouder? In de centrale hal van het gemeentehuis is sinds deze week een expositie te zien over jeugdzorg. De foto's laten diverse aspecten zien van opvang en pleegzorg. En dat is belangrijk, zo stelt wethouder Van der Beek, want er is nog steeds een tekort aan goede opvanghuishoudens die kwetsbare kinderen een tijdelijk thuis bieden. De expo is samengesteld door jeugdzorgaanbieder Juzt en is nog tot 7 februari te zien. Ook organiseren Juzt en de gemeente voor geïnteresseerden een informatieavond op 24 januari.

Pleeggezinnen betekenen heel veel voor kinderen die door omstandigheden voor korte of langere tijd niet thuis kunnen wonen. Zij hebben behoefte aan veiligheid, stabiliteit en rust. De vraag naar pleeggezinnen neemt in heel Nederland toe. Met deze expositie en een informatieavond vragen jeugdzorginstelling Juzt en de gemeente Woensdrecht aandacht voor dit onderwerp. 

Informatieavond 24 januari

Voor iedereen die meer wil weten over pleegzorg organiseert Juzt een informatieavond op dinsdag 24 januari van 20.00 tot 22.00 uur in het gemeentehuis te Hoogerheide. Een medewerker van pleegzorg informeert over de voorbereiding en de begeleiding en een pleegmoeder vertelt over haar ervaringen. Hoe is het om pleegouder te zijn? Hoe word je pleegouder? Kun je werk en pleegzorg combineren? Welke verschillende vormen van pleegzorg zijn er? Daarover gaat de informatieavond van Juzt Pleegzorg.