Leon Plompen krijgt na 61 jaar historische gedenksteen terug

Wethouder Hans de Waal (links op de foto) overhandigt de gedensteen aan oud-wethouder Leon Plompen. Volgende foto's: de gemeentewerf in aanbouw en dezelfde situatie in 1958. Op de laatste foto is Leon Plompe in 1958 te zien: hij is het jongetje met de krullen die op de verhoging staat, onder de vlag en naast de plaquette. (Foto's gemeente Woensdrecht)

HOOGERHEIDE – Dinsdagmiddag reikte wethouder Hans de Waal een oude plaquette uit aan Leon Plompen. de voormalig wethouder van Ossendrecht. Het gaat om de gedenksteen die in 1958 is aangebracht in een bedrijfspand aan de Doelenstraat in Hoogerheide; destijds gebouwd als graanopslag, later ingericht als supermarkt en nu in verbouwing tot gemeentewerf. Als kleine jongen heeft Plompen, als jongste zoon van de opdrachtgever, deze plaquette onthuld bij de bouw van het kantoor en magazijnen voor de NV Zuidergraanhandel in Hoogerheide.

Later is het een supermarkt geworden en is deze plaquette verdwenen onder beplating. Nu het pand verbouwd wordt tot gemeentewerf en locatie voor de brandweer en ambulancepost, is deze plaquette weer tevoorschijn gekomen. De gemeente Woensdrecht heeft besloten om de historische gedenksteen te verwijderen en terug te geven aan de oorspronkelijke aanbieder: zo heeft Leon Plompen na 61 jaar de steen weer in zijn bezit. Wie overigens een kijkje wil nemen in de nieuwe gemeentewerf kan dat doen op 7 juni. Dan wordt het pand officieel geopend en op 8 juni is er een open dag voor publiek.