Geparkeerde auto’s Haviksberg geramd door agressieve automobilist (16)

De eigenaars van de beschadigde auto’s zijn op de hoogte gesteld, hun voertuigen zijn weggesleept door een takelbedrijf. (Illustratie: Pixabay)

HOOGERHEIDE – Een 16-jarige jongen uit Hoogerheide heeft zaterdagmiddag verschillende auto's zwaar beschadigd bij het parkeerterrein aan de Haviksberg in Hoogerheide. Hij zat, uiteraard zonder rijbewijs, achter het stuur in de auto van zijn 21-jarige vriendin uit Halsteren en zou zich volgens de politie agressief hebben gedragen. De jongen stapte na het voorval uit en wilde weglopen, maar werd tegengehouden door omstanders. Er zou op een gegeven moment zelfs een grimmige sfeer ontstaan.

Omstanders waarschuwden de politie, en bij aankomst troffen de agenten vier zwaar beschadigde auto’s aan, ter hoogte van de parkeerplaats bij de supermarkt. Ook waren er flink wat mensen op de been. Verschillende getuigen meldden zich vervolgens bij de agenten. "Zij verklaarden allemaal dat ze de jongen hadden zien rijden en dat hij degene was die de geparkeerde auto’s had beschadigd", zo laat de politie weten. "De getuigen hadden ook gezien dat de jongen van plek gewisseld had met zijn bijrijdster, mogelijk om te verdoezelen dat hij had gereden."

Aangehouden

De minderjarige jongen is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ook zijn vriendin is naar het bureau gebracht. Beiden hebben volgens de politie inmiddels een verklaring afgelegd. "Daarbij zijn verklaringen opgenomen van getuigen die alles hebben zien gebeuren." De eigenaars van de beschadigde auto’s zijn op de hoogte gesteld, hun voertuigen zijn weggesleept door een takelbedrijf. Door de politie is proces-verbaal opgemaakt; het Openbaar Ministerie beslist over de verdere afhandeling van de kwestie.