Koninklijke onderscheiding voor Richard van Stel uit Huijbergen

Foto: KijkopWoensdrecht.nl

HOOGERHEIDE – Zaterdag 23 maart heeft burgemeester Steven Adriaansen tijdens een feestelijke bijeenkomst van de Stichting Vrienden van Bokki, een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Richard van Stel (54) uit Huijbergen. De Huijbergenaar is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de onderscheiding onder andere vanwege zijn grote verdiensten voor de Stichting Vrienden van Bokki.

De heer van Stel is al ruim 30 jaar (sinds 1988) actief binnen de Stichting Vrienden van Bokki. Zo was hij in 1988 een van de oprichters van deze vereniging en vanaf de oprichting penningmeester van deze vriendenclub. Betrokkene was de grote animator van de vele sportevenementen die de vriendenclub heeft georganiseerd zoals de Roparun, voetbalactiviteiten, snookertoernooien, postduivenacties en estafettewedstrijden zoals de Pijl van Woensdrecht. Daarnaast heeft hij diverse evenementen georganiseerd in het buitenland zoals in Tanzania (7 keer), Malawi, Nepal, Guatemala en Gambia, waar zij waterputten, scholen, slaapzalen voor weeshuizen hebben gebouwd en schoonwatervoorzieningen hebben aangelegd.

Overige verdiensten

Naast zijn grote verdiensten voor de Stichting Vrienden van Bokki is Van Stel ook 20 jaar jeugdtrainer geweest bij de voetbalvereniging VIVOO in Huijbergen. 17 jaar vrijwilliger bij Kindervakantieweek Woensdrecht en vrijwilliger bij de Stichting Rommelmarkt Huijbergen en Tennisvereniging Huijbergen.