Rabobank Zuidwest-Brabant financiert energiebesparende maatregelen via hypotheek

HOOGERHEIDE – Met de stijgende energielasten en de behoefte om duurzaam te wonen vanwege het milieu, loont het om energiebesparende maatregelen te nemen. Alleen vergt dat eerst een investering die vervolgens in een aantal jaren wordt terugverdiend, om daarna pas écht rendement op te leveren. Rabobank biedt als coöperatieve bank – en tevens een van de grootste hypotheek verstrekkers van Nederland –  nu de mogelijkheid om de investering via een hogere hypotheek te realiseren.

Gemakkelijke huisscan

Om te weten welke maatregelen nodig zijn, helpt een huisscan. Zo’n huisscan is eenvoudig en gratis te maken. Hiervoor werkt Rabobank samen met Greenhome.nl. Via de website van deze organisatie  krijgt de aanvrager een persoonlijk advies. Vervolgens kiest de huiseigenaar de maatregelen die hij of zij wil nemen. Daarna is het eenvoudig om offertes op te vragen bij aangesloten vakspecialisten uit de regio voor de uitvoering van de werkzaamheden. Natuurlijk kan ook worden gekozen voor een eigen aannemer uit de woonplaats.

Lenen boven de maximale hypotheek

De duurzame aanpassingen kunnen worden gefinancierd via een aanpassing van de hypotheek. Er kan tot 9.000 euro worden geleend. Dat kan echter alleen voor nog uit te voeren energiebesparingen.

Voor de aankoop van een woning met minimaal een energielabel A++ of een EPC van 0,6 kan eveneens tot 9.000 euro extra worden geleend. Dit bedrag komt bovenop de maximaal verkrijgbare hypotheek.

En gaat het om de aankoop van een nul-op-de-meterwoning of een woning met een EPC-0 of lager, waarvoor een energieprestatiegarantie is afgegeven voor minimaal 10 jaar, dan kan zelfs tot 25.000 euro extra worden geleend. Het bruto gezinsinkomen moet dan wel minimaal 33.000 euro zijn.

Ook informatie op de site van Rabobank

Het is dus een goed idee om de huisscan te doen. Daarnaast wordt op de Rabosite via: rabobank.nl.particulieren/hypotheek/duurzaam-wonen aandacht geschonken aan energiezuinig en duurzaam wonen. Hier worden ook de verschillende stappen besproken.

Open Huizen Dag

Zaterdag 30 maart is het Open Huizen Dag. Dat is een uitstekende gelegenheid om vrijblijvend een aantal huizen te bekijken. Die dag zijn de kantoren van Rabobank Zuidwest-Brabant in Roosendaal en Bergen op Zoom geopend van 10:00 tot 14:00 uur. Een mooie gelegenheid om binnen te lopen voor een kosteloos oriëntatiegesprek. Meteen kunnen dan ook eventuele vragen over het financieren van energiebesparende maatregelen worden gesteld. Daarnaast is het altijd mogelijk om een afspraak te maken voor een hypotheekadvies gesprek bij een van de kantoren van Rabobank Zuidwest-Brabant.