Kunst geeft schoonheid aan het leven, ook in barre tijden

Eén van de kunstwerken op bergenkunst.art: ‘Rode Kool’, diverse materialen achter acrylaat van KNOEST. (Redactie: Han Verbeem, Foto: KNOEST)

BRABANTSE WAL – Kunst verbindt in tijden van crisis. De kunstenaars van sociëteit en vereniging Arsis hebben daarom besloten om niet bij de pakken neer te zitten en hebben een speciale website opgezet, een digitaal platform voor ‘kunst in corona-tijd’: bergenkunst.art. Het is een online galerie waar bezoekers verstrooiing en schoonheid, maar ook hoop en inspiratie kunnen vinden.

Op deze site kunnen kunstenaars kunstwerken laten zien. “Iedere kunstenaar die dat wil kan hier een foto, of later deze week ook film, naar opsturen en dan is dat te zien”, aldus Arsis-voorzitter Maarten van ’t Hof. “Er is ook een gelijknamige Facebook pagina waar de ingestuurde kunstwerken ook te zien zullen zijn.” De inzendingen krijgen ook een plaatsing op Facebook. “En als extra service is er een onderdeel waarop je verwijzingen naar virtuele musea op de wereld kan vinden.

Maskers op – Maskers af

Daarnaast biedt bergenkunst.art een platform voor het interactieve project ‘Maskers op – Maskers af’. De bij Arsis aangesloten kunstenaars Christine Veraart en Irene Weug zijn met het idee gekomen om onder kunstenaars een actie uit te schrijven, om artistieke ontwerpen te maken voor mondkappen en maskers. De inzendingen worden binnenkort op het online platform geëxposeerd.