Gemeente: zaterdagmiddag eerste coronabesmetting, patiënt opgenomen in Bravis

De patiënt is onder behandeling in het Bravis ziekenhuis. (Redactie: Han Verbeem, foto: Bravis ziekenhuis)

HOOGERHEIDE – de GGD heeft zaterdag aan burgemeester Steven Adriaansen officieel bevestigd dat er nu ook sprake is van een Coronavirus (COVID-19)- besmetting in de gemeente Woensdrecht. Eerder op de zaterdag publiceerde het RIVM nog gegevens waaruit leek dat er in Woensdrecht geen corona geconstateerd zou zijn. Later op de dag maakte de gemeente via een persbericht bekend dat er toch een inwoner van Woensdrecht is besmet.

Burgemeester Steven Adriaansen: “De betreffende persoon is momenteel onder behandeling in het Bravis ziekenhuis. Ik heb reeds contact gehad met de familie en mijn beterschapswensen overgebracht”.

“Ik kan mij voorstellen dat bij onze inwoners zorgen en vragen leven. Die zorgen deel ik. We laten ons continu informeren en adviseren over wat wij kunnen doen om verdere verspreiding te voorkomen. Ik wil er bij al onze inwoners op blijven aandringen om de instructies en adviezen van het RIVM op te volgen” aldus burgemeester Steven Adriaansen.

De gemeente meldt verder: “Heeft u vragen over het coronavirus? Bekijk dan de veel gestelde vragen en antwoorden over het coronavirus op een rij: www.rivm.nl/coronavirus. Vindt u daar geen antwoord op uw vraag? U kunt ook terecht bij het publieksinformatienummer 0800 – 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur).”

De actuele stand van zaken in de regio leest u op de website van Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, www.vrmwb.nl of via de banner op www.woensdrecht.nl