Blog ‘gestrand in Peru’ (2): Verjaardag

Tessa Govers (25) is gestrand in Cusco, Peru. Vanwege de coronadreiging kan ze letterlijk geen kant meer uit.Vanuit haar hostel schrijft ze voor KijkopWoensdrecht.nl over het dagelijks leven in quarantaine. Vandaag haar tweede blog in de serie ‘gestrand in Peru’: Verjaardag.

Daar zit je dan in een hostel in Cusco met meer dan 150 andere reizigers, ondertussen al een week in quarantaine. De tijd gaat hier best wel snel voorbij en eigenlijk voordat ik er erg in had, was het al mijn verjaardag. En niet zomaar eentje… Vandaag, zondag 22 maart en dag 7 in quarantaine, is ook de dag dat ik 25 word.

door: Tessa Govers

Waar ik iedereen al dagen voorhield dat het allemaal wel prima zou zijn, vooral aangezien hier zoveel andere mensen zitten om een feestje mee te vieren, moet ik eerlijk toegeven dat dit toch wel ‘anders’ voelt. Natuurlijk hebben we er gisteren al een feestje van gemaakt. Er werd zelfs alcohol gedoogd totdat berichten binnenkwamen dat politie in de buurt was.

Vanaf dat moment, een uurtje of elf, zijn we nog wel blijven doorfeesten met muziek (en stiekem wat alcohol). Uiteindelijk moest rond 01.00 uur iedereen ineens gauw zijn bed opzoeken, want de politie was blijkbaar erg vlakbij en een feestje zou niet toegestaan zijn. We hebben in ieder geval het eerste uur van mijn 25ste levensjaar goed kunnen inluiden!

Taart en ijs

Zoals ik eerder omschreef, is het toch wel anders zo’n verjaardag. Ik zit hier nu met hele leuke mensen en vind het gezellig om met hen mijn verjaardag te vieren, maar dit doe je toch liever thuis met familie en vrienden om je heen. Ik ben wel blij dat we het gisteren al hebben kunnen vieren (ik kreeg zelfs taart en ijs om middernacht) en vandaag is het een heerlijk weertje met een warm zonnetje, dus mij hoor je verder niet klagen!

Masker verplicht

Verder is hier nog niet veel veranderd de afgelopen dagen. We mogen nog steeds iedere dag het hostel eventjes verlaten, al is het wel verplicht met masker, voor een zo’n kort mogelijke periode en je mag eigenlijk maar in je eentje de straat op. Ik weet niet of de regels ondertussen wat versoepeld zijn of dat meespeelt dat het vandaag zondag is, maar vandaag was de sfeer op straat erg goed.

Verjaardagsinkopen

Meerdere mensen liepen over straat en er was bijzonder weinig politie op straat. Ik heb wat verjaardagsinkopen gedaan, dus ook wat alcohol, aangezien dit ondertussen op meerdere plekken alweer te verkrijgen is. Vandaag zullen we er dus zeker nog een feestje van maken!

Besmetting in het hostel

Naast al het feesten helaas ook nog wat minder goed nieuws, namelijk coronanieuws. Een paar dagen terug waren Mexicanen vanuit Cusco gerepatrieerd en een Mexicaan die bij ons in het hostel zat, heeft me zojuist laten weten dat hij positief is getest op corona. Grote kans dus dat meerderen in ons hostel het ook zullen hebben.

Nog steeds in afwachting

We blijven positief natuurlijk en gaan hier gewoon gezellig werken aan onze groepsimmuniteit. Qua eventuele repatriëring of mogelijke manieren om terug naar Nederland te gaan, is er niks nieuws te vermelden, dus we blijven onszelf hier nog maar even vermaken!


De eerder verschenen blog in deze serie:

Columns, rubrieken en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per sé onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag ‘geprikkeld’ door columnisten, gastschrijvers, analisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopWoensdrecht.nl