Inloopbijeenkomst nieuwe inwoners blijkt succes

Deze jongedame mocht zomaar de ketting van de burgemeester dragen! Zo'n 100 bezoekers liepen zaterdagmorgen binnen in de hal van het gemeentehuis, bij de succesvolle kennismakingochtend voor nieuwe inwoners. (Foto's: gemeente Woensdrecht)

HOOGERHEIDE – Zaterdagmorgen was tussen half tien en half één de jaarlijkse bijeenkomst voor nieuwe inwoners van de gemeente Woensdrecht. De feestelijke bijeenkomst was ditmaal in een nieuw jasje gestoken: niet meer op een avond en met een vast programma, zoals in voorgaande jaren het geval was, maar op een zaterdagmorgen en met een informele informatiebijeenkomst in de centrale hal van het gemeentehuis. De nieuwe formule was een succes, waarbij meer dan 100 belangstellenden de inloopbijeenkomst bezochten.

Degenen die het afgelopen jaar in Woensdrecht zijn komen wonen, konden deze morgen binnenlopen en kennis kunnen maken met diverse organisaties en verenigingen zoals de dorpsplatforms, buurtpreventie, het Whatsapp-initiatief, SEO, Jeveo, Podium Kloosterhof, Muziekvereniging De Scheldezonen, BWI en de EHBO-afdelingen Hoogerheide en Ossendrecht. Maar ook burgemeester, wethouders, raadsleden waren namens het gemeentebestuur aanwezig om de nieuwelingen te verwelkomen.

Succes

De nieuwe formule is een succes gebleken, aldus de gemeentewoordvoerder. "Reden voor de nieuwe opzet is, dat we het aantal deelnemers de laatste jaren zagen teruglopen en daarom iets anders willen proberen", zo laat de gemeente weten. "Op zaterdagmorgen zijn de meeste mensen vrij en kunnen kinderen eventueel ook meekomen." Naast het gemeentebestuur waren ook enkele ambtenaren aanwezig, die uitleg gaven over onder meer Aviolanda, recreatie, toerisme en de gemeentelijke dienstverlening. Ook de bibliotheek en het steunpunt van de politie gaven informatie voor de bezoekers.