Nieuwe militairen luchtmacht beëdigd

De beëdiging was op het Ouwe Raedthuysplein in Hoogerheide. (Tekst: Han Verbeem, Foto's/beeldmateriaal: gemeente Woensdrecht)

HOOGERHEIDE – Achtentwintig militairen in opleiding van de Vliegbasis Woensdrecht zijn vrijdagmiddag officieel beëdigd. Zij volgden de opleiding Grondverdediging en hebben deze met succes voltooid. De ceremoniële plechtigheid vond rond één uur 's middags plaats op het Ouwe Raedthuysplein in Hoogerheide in aanwezigheid van familie, vrienden en bekenden van de militairen.

De militairen legden bij de vlag hun eed danwel belofte af ('trouw aan de koning, gehoorzaamheid aan de wetten en onderwerping aan de krijgstucht') ten overstaan van kolonel Ben Kamstra, commandant van de Vliegbasis. Namens het gemeentebestuur sprak burgemeester Adriaansen de beëdigden toe: "Ik hoop dat jullie Woensdrecht nog lang op een positieve manier mogen herinneren, als de plek waar jullie luchtmachtcarriere is gestart!" Vanuit het college was ook wethouder Kielman aanwezig. Ook enkele gemeenteraadsleden woonden de plechtigheid bij. De militaire kapel van de Koninklijke Luchtmacht bracht daarbij het Wilhelmus ten gehore.