Braderie, kermis en wielerronde in weekeinde 25 t/m 27 augustus

Evenals voorgaande jaren zijn er in augustus weer zomerfeesten in Huijbergen. (Archieffoto's: Hover)

HUIJBERGEN – In het weekeinde van vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 augustus is staat Huijbergen bol van de zomerse evenementen. Er is onder meer op zondag een gezellige braderie met allerlei kraampjes, een driedaagse kermis en natuurlijk een wielerronde op zaterdagavond. Om 19.00 uur is er een raadsrace, waarbij vertegenwoordigers van de zes politieke partijen in Woensdrecht op de fiets klimmen voor een sportieve krachtmeting. Aansluitend is de feitelijke ronde van 40 km, voor wielrenners mét en zonder licentie. De start en finish is aan de Dorpsstraat. De organisatie van het driedaagse evenement is in handen van de Huijbergse ondernemersvereniging Hover.

Op zondag is er een vrijmarkt voor de Huijbergse jeugd die hun tweedehands en afgedankte spulletjes aan de man kunnen brengen. De vrijmarkt is enkel en alleen bedoeld voor de Huijbergse jeugd. Opgeven dient vooraf te gebeuren bij Wil de Jong (Telefoon 0164-642110 of e-mail jongbazuin@gmail.com)

Museum

Zondag is de gehele dag het  Wilhelmietenmuseum geopend met een tentoonstelling over zilver. Deze loopt nog tot en met oktober en sluit aan op de grote zilvertentoonstelling in het Markiezenhof van Bergen op Zoom. Ook de molen Johanna is de gehele dag geopend.

Muziek

Er is dit jaar weer veel muziek tijdens het feestweekend. Op het terras bij Fleurian treedt op zondagmiddag het smartlappenkoor De Baloren op. Bij Café Hof van Holland is er op zondagmiddag een optreden van Cash & Dollars. Bij café de Kroon speelt op zaterdagavond de band Hoghead. Op zondagmiddag zijn er bij de Kroon optredens van de PT Express en Big Willem en is er een optreden van een slagwerkgroep

Verkeersmaatregelen

Op zaterdag zijn de volgende wegen afgesloten: Boomstraat, Bakerstraat, Vrouwenhof, Kloosterdreef, Dorpsstraat en Staartsestraat. De afsluiting is op zaterdag 26 augustus van 17.00 tot 21.30 uur.

Op zondag 27 augustus zijn de volgende wegen afgesloten: Boomstraat, S. Bogaertslaan (van P. Borrekensstraat tot kruising Boomstraat). Bergsestraat, Dorpsstraat en Bergsestraat (van kruising Boomstraat tot Jeneverbes). De afsluiting is van 06.00 uur tot 20.00 uur.

De wegomleidingen zijn door borden aangegeven. Afsluitingen en omleidingen zijn goedgekeurd door de gemeente Woensdrecht bepaald in overleg met de diverse veiligheidsinstanties. De organisatie verzoekt iedereen om auto’s tijdig elders te parkeren. 

  • De kermis is op 25, 26 en 27 augustus en de braderie wordt gehouden op zondag 27 augustus. De braderie is geopend van 11.00 tot 17.00 uur De kermis op het kerkplein is op vrijdag geopend van 15.00 tot 22.00 uur. Op zaterdag van 13.00 tot 22.00 uur en op zondag van 11.00 tot 20.00 uur.