Zomeractiviteiten bereikbaar voor álle kinderen

HOOGERHEIDE – Alle kinderen in de gemeente Woensdrecht krijgen deze zomer de kans om deel te nemen aan één van de zomeractiviteiten: het kindervakantiespel Ossendrecht, de kindervakantieweek Huijbergen of Jeugdland (Hoogerheide en Woensdrecht). Dat heeft wthouder Lars van Beek laten weten. Gezinnen met weinig financiële middelen krijgen ondersteuning in natura dankzij Caritas en Herwonnen Levenskracht. En ook voor de kinderen uit Putte is er goed nieuws: zij mogen aansluiten bij Jeugdland. Verdere informatie over de zomeractiviteiten zal via de scholen worden verstrekt, aldus de gemeente.

In Hoogerheide/Woensdrecht, Huijbergen en Ossendrecht staat één week van de zomervakantie in het teken van kindervakantiespel. In Putte is een dergelijke week er niet.

Leuke activiteiten

Verantwoordelijk portefeuillehouder Lars van der Beek: "Je gunt elk kind zo'n week boordevol leuke activiteiten samen met andere kinderen. Ongeacht woonplaats, afkomst of inkomen van de ouders. We zijn het gesprek aangegaan met de organisatoren van de kindervakantieweek en een aantal liefdadigheidsinstellingen. De uitkomst is super. Jeugdland blijkt mogelijkheden te hebben om meer kinderen op te nemen. Dit lijkt een prima oplossing voor de kinderen uit Putte. En Caritas en Herwonnen Levenskracht bleken bereid te zijn om het grootste deel van de kosten voor hun rekening te nemen als ouders het inschrijfgeld niet kunnen betalen. Hiermee komt een weekje 'vakantie' voor alle Woensdrechtse kinderen binnen handbereik. Een pluim voor alle partijen die dit mogelijk maken, is op zijn plaats!"

Informatie via de scholen

Via de scholen krijgen de kinderen en hun ouders informatie over de zomervakantieweek. Is het inschrijfgeld een probleem, dan is er ondersteuning in natura mogelijk. Zowel Caritas als Herwonnen Levenskracht maakt het mogelijk dat kinderen voor slechts 5 euro mee kunnen doen. Zij stellen via de Brede Welzijnsinstelling (BWI) een voucher beschikbaar voor het restbedrag. Gezinnen met meer dan drie kinderen hoeven maximaal 15 euro te betalen.

Illustratie: Pixabay/Prawny