Nieuwe straatverlichting voor delen Hoogerheide en Putte

(Foto: Pixabay/Daniel Brachlow)

HOOGERHEIDE / PUTTE – De openbare verlichting in delen van Hoogerheide en Putte is aan vervanging toe. Daarom worden na de zomer de lantaarnpalen in diverse straten vervangen, aldus wethouder Van Agtmaal. Zo komt er nieuwe straatverlichting aan de Huijgensstraat en Suijkerbuijkstraat in Hoogerheide en aan de Moriaansdreef in Putte. De revovatie kost de gemeente een krappe 90.000 euro. 

De ontwikkelingen op het gebied van openbare verlichting is voor 2015 t/m 2018 vastgelegd in het beleids- en beheerplan. Hieronder valt ook groot onderhoud en totale renovatie van een aantal straten. Gedurende 2016 zijn er door inwoners en bij controlerondes door de beheerder storingen doorgegeven over de openbare verlichting. Wethouder Van Agtmaal: “Na controle blijkt dat in een aantal straten bij meerdere lichtmasten gebreken zijn aan zowel de mast als het armatuur die niet meer gerepareerd kunnen worden. Daarom zal de verlichting in een aantal straten volledig vervangen worden. In alle andere straten wordt de openbare verlichting nagelopen en waar nodig zal lokale vervanging plaatsvinden.”

Huijgensstraat en Suijkerbuijkstraat – Hoogerheide

De Huijgensstraat en de Suijkerbuijkstraat zijn momenteel beide voorzien van 13 lichtmasten met een lichtpunthoogte van 6.00 m. De straten zullen voorzien worden van 13 nieuwe lichtmasten, waarbij hoogte aangehouden wordt. De in 2016 aangebrachte LED-verlichting zal overgeplaatst worden.

Moriaansdreef – Putte

De Moriaansdreef is momenteel voorzien van 35 lichtmasten met een lichtpunthoogte van 5.50 m. De straat zal voorzien worden van 35 nieuwe lichtmasten met een zelfde hoogte. De in 2016 aangebrachte LED-verlichting zal ook hier overgeplaatst worden.