Zó helpt u mee om verspreiding Corona tegen te gaan!

(Ingezonden bericht, bewerkt door de redactie. Foto: Pixabay / J.J. Mojca)

HOOGERHEIDE – In Nederland gelden sinds donderdagmiddag 12 maart aangescherpte maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus. De voorschriften zijn door de regering, op advies van het RIVM, afgekondigd en gelden voor het hele land. Voor Brabant zijn aanvullende beperkingen aangekondigd, die hoogstwaarschijnlijk na het weekeinde bekend gemaakt zullen worden.

De maatregelen die sinds 12 maart landelijk gelden, dus ook binnen de gemeente Woensdrecht, zijn:

  • Iedereen in Nederland: blijf thuis bij klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociaal contact. Bel pas met huisarts als klachten verergeren.
  • Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.
  • Mensen in heel Nederland wordt opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden.
  • Voor kwetsbare personen geldt: (ouderen en personen met verminderde weerstand) vermijd grote gezelschappen en openbaar vervoer. In het algemeen wordt mensen dringend verzocht om bezoek aan kwetsbare personen te beperken.
  • Voor zorgpersoneel en personeel in vitale processen: er wordt veel van u gevraagd. Blijf pas thuis als u klachten hebt en koorts. Overleg zo nodig met uw werkgever. En ook: reis niet naar het buitenland.
  • Hogescholen en universiteiten wordt verzocht onderwijs online aan te bieden in plaats van grootschalige colleges.
  • Scholen in het primair -, voortgezet – en middelbaar beroepsonderwijs en kinderopvang blijven gewoon open: er zijn daar weinig besmettingen en die omgeving is minder internationaal. Kinderen en jongeren vormen bovendien niet de groep met de hoogste risico’s. Bovendien zouden de maatschappelijke gevolgen van het sluiten van deze scholen groot zijn en draagt sluiten weinig bij aan het beperken van de verspreiding. Kinderen die verkouden zijn, moeten thuis blijven.

Het bovenstaande maatregelenpakket geldt in elk geval tot en met 31 maart.

Dienstverlening gemeente

De gemeentelijke publieksdiensten in Woensdrecht blijven toegankelijk; de publieksbalies en de milieustraat blijven vooralsnog geopend, zo laat de gemeente weten. Ook kunnen inwoners gewoon bellen met vragen naar de gemeente: telefoon 140164. Bij gezondheidsklachten als verkoudheid, hoesten of koorts wordt gevraagd thuis te blijven en reeds gemaakte afspraken telefonisch te verzetten. Zie voor updates: woensdrecht.nl/coronavirus

Poster met de maatregelen in het gemeentehuis om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen

Meer informatie

Het laatste nieuws van de Veiligheidsregio leest u via de informatiebalk die op de openingspagina van deze website verschijnt. Ook kunt u terecht op de website van het RIVM. Er is voor vragen een landelijk publieksinformatienummer 0800 – 1351 actief dat u tussen 08.00 en 20.00 uur kunt bellen.