Eerste slachtoffer corona in de regio: 70-jarige vrouw overleden in Bravis

Bij Bravis in Roosendaal (hier een archieffoto) is een 70-jarige vrouw overleden aan de gevolgen van het coronavirus. (Redactie: Han Verbeem, foto: persfoto Bravis ziekenhuis)

BRABANTSE WAL / ROOSENDAAL – Een 70-jarige vrouw is zaterdag in het Bravis ziekenhuis Roosendaal aan het coronavirus overleden. Dat heeft Bravis zaterdag bekendgemaakt. De vrouw had te maken met andere onderliggende gezondheidsproblemen.

Er zijn volgens Bravis momenteel drie patiënten met het coronavirus opgenomen. “De capaciteit in materialen en personeel is op dit moment nog steeds voldoende”, zo laat Bravis weten. “Wel wordt in het crisisteam nagedacht over scenario’s om eventuele capaciteitsproblemen op te vangen.”

Afschalen van ingeplande afspraken

Zo wordt vanaf maandag een start gemaakt met het afschalen van ingeplande afspraken. “Dit betekent dat voor sommige patiënten de operatie niet door kan gaan.” Acute en oncologische ingrepen gaan altijd door, aldus Bravis, het gaat om planbare ingrepen. “Patiënten die dit betreft zijn hierover geïnformeerd. Heeft de patiënt geen bericht ontvangen, dan gaat de operatie door.”