Zilveren KBO speld voor Ellen van Oevelen

PUTTE – In een druk bezochte jaarvergadering heeft Ellen van Oevelen afscheid genomen als voorzitter van KBO Putte. Voor haar verdienste voor de KBO kreeg ze zilveren KBO speld. Chris de Weert , voorzitter van KBO kring Woensdrecht, heeft deze hoge onderscheiding opgespeld bij Ellen.

In zijn woord van waardering wist hij op een pakkende wijze Ellen te beschrijven. “Een afscheid van een voorzitter als Ellen is altijd een afscheid waarbij je beseft dat we iets kostbaars verliezen. Een gepassioneerde vrouw die met ziel en zaligheid zich heeft ingezet voor de senioren in Putte.  Als bestuurslid, als voorzitster, als trekkende en duwende kracht achter veel activiteiten en daarnaast ook nog vrijwilligster binnen en buiten KBO. Maar ook als vrijwilligster bracht de boekjes rond en hielp ze bij alle activiteiten. In het kader van lief en leed zorgde ze voor de attenties en niet zelden bracht ze ook een bezoek. Dat ze daarnaast ook nog politiek actief is past helemaal in plaatje als je Ellen wil schetsen. Geen wonder dat je Piet zo vaak door het dorp ziet fietsen, daar had hij waarschijnlijk meer kans Ellen te ontmoeten dan thuis. Ellen, de vrouw die altijd klaar staat voor kinderen en kleinkinderen en met veel liefde de opvang van de kleintjes op zich neemt, nooit is haar iets te veel als het gaat om haar gezin. In het bestuur was Ellen altijd de nuchtere vrouw, doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg is waarschijnlijk haar motto. Maar in het bestuur was Ellen ook de vrouw die ruimte gaf aan andere bestuursleden, initiatieven omarmde en actief mee hielp deze te verwezenlijk. Juist daarom is KBO-Putte, in tegenstelling tot veel andere KBO afdelingen, een groeiende afdeling. En niet onbelangrijk, ook een financieel gezonde afdeling met voldoende reserves om op 18 mei het 60 jarig bestaan van KBO-Putte uitgebreid te kunnen vieren. Met trots kan Ellen terug kijken op de periode die ze nu achter zich gaat laten. Trots om wat ze heeft neergezet voor een mooie toekomst van KBO-Putte. Ze verlaat KBO niet en blijft actief met de Crea middagen. Nee we zullen Ellen nog vaak tegen komen als actieve vrouw op heel veel plaatsen.

Het voorzitterschap van KBO Putte is over genomen door Henk van de Brug. De vergadering koos unaniem voor zijn kandidatuur. Riet van den Bos werd ook gekozen als nieuw bestuurslid, terwijl de herkiesbare bestuursleden Ria de Schepper en Arlette Hotag hun bestuurslidmaatschap met een periode hebben verlengt. De jaarvergadering was zo als elk jaar weer een heel gezellige middag waarbij Ron van Hoof voor de muzikale omlijsting heeft zorg gedragen.