Carrière Zanger Joey gaat crescendo

HOOGERHEIDE – De carrière van de Hoogerheidense zanger Joey gaat crescendo. De agenda van de 29-jarige Joey Oerlemans, raakt steeds voller. Hij heeft een eigen manager en hij is bezig met eigen nummers en plaatopnames.

"Ik zong zo af en toe voor de lol een liedje maar dacht nooit aan een zangcarrière,” vertelt hij. Als klein ventje ging hij regelmatig naar optredens van zijn vader die in een aantal regionale bandjes zong. In groep 7 en 8 van de basisschool viel zijn zuivere stem met een licht vibrato op en in musicals van zijn klas en kreeg hij steeds vaker een hoofdrol. Een jaar of tien geleden werd hij roadie van de Ossendrechtse zanger en entertainer Bart Vantomme. Van Bart mocht ik tijdens zijn optredens zo nu en dan een liedje meezingen. Bart organiseerde ook regelmatig talentenjachten en omdat ik daar als roadie aanwezig was pakte ik zo nu en dan de microfoon." Vorig jaar zette Oerlemans een van die optredens op Facebook en dat werd ook gezien door manager Ellen Balemans uit Oudenbosch. Die was onder de indruk van de zangkwaliteiten en de uitstraling van de Hoogerheidense zanger. `Ze heeft me gebeld om te komen praten over een serieuze zangcarrière.” Dat resulteerde in meer optredens en plaatopnames. Zo staat hij bovenaan het affiche van het Brabantse Wal festival dat in april in Hoogerheide wordt gehouden. `Daar ben ik wel trots op, ` zegt hij. Hij treedt dan op tijdens de Hollandse avond waarbij hij naar verwachting voor een tent met tweeduizend bezoekers gaat zingen. “Ik ben bezig om rond dat optreden een show op te bouwen met danseressen,” verklapt hij alvast.Oerlemans zingt voor het merendeel bekende Nederlandstalige nummers. "Maar Ik geef een eigen draai aan die liedjes en in de toekomst kom ik met eigen nummers.