Bedrijventerrein de Kooi een stuk veiliger

Hoogerheide- Bedrijven op het industrieterrein de Kooi in Hoogerheide kunnen vanaf 7 maart rekenen op zorg van Brandweer Midden- en West-Brabant én die van de naastgelegen vliegbasis. Maandagmiddag tekenen Brandweer Midden- en West-Brabant, de vliegbasis en gemeente Woensdrecht een convenant waarmee bedrijven op de Kooi bij calamiteiten nog sneller over brandweerzorg kunnen beschikken.

Bij een incident op de Kooi wordt niet alleen Brandweer Midden- en West-Brabant gealarmeerd, maar ook de brandweer van de Koninklijke Luchtmacht. Omdat industrieterrein de Kooi aangrenzend is aan de vliegbasis en de brandweer van de vliegbasis altijd paraat is, kan deze brandweer snel ter plaatse zijn. Hierdoor kan de incidentbestrijding snel starten en zal het veiliger worden op de Kooi.  De vliegbasis brandweer rukt net als Brandweer Midden- en West-Brabant uit bij alle incidenten en/of calamiteiten. Er wordt geen onderscheid gemaakt in het type uitrukken. Een eenvoudige containerbrand of een ogenschijnlijk kleine brandmelding kan ook tot een ernstig incident leiden.

Binnen de gemeente Woensdrecht wordt de brandweerzorg uitgevoerd door de vrijwillige brandweer. ‘Ontzettend waardevol’, aldus burgemeester Adriaansen. ‘De vrijwillige brandweerlieden betekenen ongelooflijk veel voor onze gemeente. De inzet van de brandweer van de vliegbasis is een hele mooie aanvulling hierop. Door deze samenwerking maken we De Kooi veiliger’.

Brandweer Midden- en West-Brabant werkt al jaren op een goede wijze samen met de brandweer van de Koninklijke Luchtmacht. Bijvoorbeeld door inzet van materieel en manschappen bij grote incidenten en het gezamenlijk oefenen.  Deze nieuwe werkwijze is een volgende stap en is een mooi voorbeeld van civiel-militaire samenwerking. Op 7 maart vindt de feestelijke ondertekening plaats van het convenant waarin dit omschreven staat. Het convenant wordt ondertekend door burgemeester Adriaansen, regionaal commandant Brandweer MWB dhr. Kransen en Kolonel de Boer van vliegbasis Woensdrecht.