WOZ-gegevens woningen na twee maanden vertraging alsnog online

HOOGERHEIDE – Sinds deze week kunnen inwoners van de gemeente Woensdrecht alsnog de WOZ-waarde van hun woning digitaal opvragen bij het zogenaamde online WOZ-waardeloket. De WOZ-waarde van woningen is vanaf 1 oktober 2016 een openbaar gegeven. Daarmee kunnen inwoners de WOZ-waarde van hun woning vergelijken met die van andere woningen. Voor de inwoners van de gemeente Woensdrecht is het pas vanaf 5 december mogelijk de gegevens online te raadplegen, zo verklaart de gemeente, omdat de aansluiting op het landelijke WOZ-netwerk op zich liet wachten.

“Iedereen kan eenvoudig en laagdrempelig de WOZ-waarde opvragen bij één centraal punt: het online WOZ-waardeloket“, aldus wethouder Martin Groffen. Volgens de lokale bewindsman is deze online dienst een 'extra service van de gemeente aan de burgers'. De inzage geldt vooralsnog alleen voor woningen en niet voor bedrijfspanden, zo meldt de gemeente.

Belastingsamenwerking West-Brabant

Het WOZ-loket is online te raadplegen via de regionale belastingsamenwerking van de West-Brabantse gemeenten, waarbij Woensdrecht is aangesloten. Huiseigenaren kunnen via hun DigID inloggen bij het loket. Vóórdat een gemeente mag aansluiten op de Landelijke voorziening WOZ moet eerst met goed resultaat een zogeheten 'aansluittoets' worden gedaan, zo benadrukt de gemeente. De afgelopen periode is de Belastingsamenwerking West-Brabant druk bezig geweest met het mogelijk maken van de verbinding tussen de WOZ-administratie en de landelijke voorziening. De Waarderingskamer heeft onlangs bericht dat Woensdrecht geslaagd is voor de aansluittoets.

• Ga naar de online WOZ-balie (opent in nieuw venster)

Bron: gemeente Woensdrecht