Wilhelminakazerne wordt schietbaan

Het ministerie van Defensie wil de vervallen kazerne omvormen tot schietbaan en oefencentrum voor special forces. (Foto: Defensie)

OSSENDRECHT – De voormalige WIlhelminakazerne in Ossendrecht wordt een schietbaan. Dat heeft het ministerie van Defensie besloten, zo blijkt uit een toelichting op de deze week uitgebrachte Defensienota. De schietbaan zal onder meer dienen voor trainingen van speciale eenheden, zoals mariniers en militairen van het Korps Commandotroepen (KCT) in Roosendaal. Twee jaar geleden kwam bij een andere schietbaan een 35-jarige sergeant om het leven tijdens een oefening. Uit onderzoeken bleek dat die baan ondeugdelijk was.

Met de herbestemming van de Wilhelminakazerne krijgt Ossendrecht weer een volwaardige schietbaan die aan alle eisen zal voldoen. Het gebouwencomplex aan de Putseweg is in 1952 gebouwd als Legerplaats Ossendrecht. Het diende onder meer voor traingen van dienstplichtige militairen. Na opheffing van de dienstplicht is het gebouw ruim wee decennia geleden buiten gebruik genomen als kazerne en heeft sindsdien verschillende bestemmingen gehad. Zo was het een AMC voor asielzoekers en was er enige tijd een kliniek voor verslaafden. Ook is het enige tijd gekraakt geweest. De laatste jaren staat de Wilhelminakazerne leeg en verkeren de gebouwen in een staat van verval.