GP-organisatie houdt wielermiddag voor gehandicapten op 1 juni

Artist impression: Pixabay / Geralt

HOOGERHEIDE –  Vrijdag 1 juni organiseert de Stichting GP Adrie van der Poel Hoogerheide als 'side event' een wielermiddag voor gehandicapten. Het evenement is speciaal bedoeld voor deze 'sociaal zwakkeren in de samenleving', aldus de organisatie, en vindt plaats op het trainings- en opleidingscentrum bij het Wielercollege te Ossendrecht. Het evenement wordt georganiseerd onder de vlag van het landelijke concept Uniek Sporten. Instanties als WVS, Titurel, Almata, SDW, Stichting Samenwerken hebben volgens de organisatoren hun medewerking al toegezegd.

De Stichting Grote Prijs Adrie van der Poel Hoogerheide organiseert al 19 jaar een internationale cyclo-crosswedstrijd met name bekend als de wereldbeker veldrijden. Daarnaast is de organisatie ook betrokken bij de wiellerronde op Calfven, in september. 

Sociaal zwakkeren

Het middagprogramma start om 12.00 uur en duurt tot circa 17.00 uur. Belangstellenden kunnen deelnemen aan verschillende clinics. "Zoals op de racefiets, MTB, of spinnning bike, op de rollenbank, met een tandem, met een racerunner en dergelijke." Daarnaast zullen er allerlei demonstraties zijn met onder meer een handbike.

Deelnemen aan het programma

De organisatoren hopen op een brede belangstelling. Fietsen kan op elk niveau en voor degenen die niet over een wielrenfiets beschikken, staat er ééntje klaar. "Heb je altijd als eens willen fietsen met een echte wielrenner zoals bijvoorbeeld Adrie van der Poel of wellicht Tahlita de Jong? Vrijdag 1 juni kan deze droom in vervulling gaan", zo luidt de oproep van de organisatie. "Deze unieke kans mag je absoluuut niet laten lopen."

Gratis wielershirt

De deelnemers staat een leuke en gezellige fietsmiddag staat je te wachten. Zo kan men op de foto met wielerbekendheden en is er vanalles te beleven. Bovenendien ligt er voor de aanmelders een leuke verrassing klaar: "Een mooie herinnering in de vorm van een écht wielershirt wacht op jou! Iedereen die zich vóór 16 april  aanmeldt, is zeker van dit mooie unieke shirt." En, zo laten de organisatoren weten: "Na afloop ga je samen met de wielrenners genieten van een échte wielermaaltijd."