Wie zijn de drie jongeren die bijna zijn aangereden op de Staartsestraat?

De vluchtende automobilist had kort voor zijn aanhouding nog een politievoertuig geramd. (Foto: Politieteam Bergen op Zoom / Facebook)

HUIJBERGEN / PUTTE – Het onderzoeksteam van de politie is op zoek naar drie jongeren die omstreeks 21.40 uur over de kruising Staartsestraat/Hollandseweg fietsten. Het drietal is bijna aangereden door een vluchtende automobilist. Het blijkt te gaan om een verdachte die betrokken was bij een drugsdeal in Putte. Deze is later in Huijbergen aangehouden. De fietsers zijn belangrijke getuigen en politie vraagt hen contact op te nemen: "Ben jij één van deze jongeren of heeft uw zoon of dochter thuis dit verhaal verteld, neem dan contact op met de politie via 0900-8844", zo meldt Poitieteam Bergen op Zoom via social media. "De zaak staat bekend onder registratienummer 2017067164."

De automobilist werd vrijdagavond op de Dorpsstraat in Huijbergen aangehouden: het gaat om een 22-jarige man uit Groningen aangehouden, zo meldt het politieteam op Facebook. "De man had met zijn auto even daarvoor een opvallend dienstvoertuig geramd toen de politieagenten hem en zijn voertuig wilde controleren" De aanleiding voor de controle was duidelijk, aldus de poitie: "De man was in Putte vermoedelijk betrokken bij een drugsdeal." Al vluchtend had de automobilist zich van een hoeveelheid cocaïne ontdaan, die door de politie op de vluchtroute is aangetroffen. "Tevens bleek de man al met een volledig ongeldig verklaard rijbewijs te rijden." De drugsverdachte zit vast in het cellencomplex in Breda,

Bron: Politieteam Bergen op Zoom / Facebook