Grensoverschrijdende inbreker opgepakt

De inbreker wilde vluchten naar België maar werd daar door de Nederlandse politie aangehouden. (Foto: Politieteam Bergen op Zoom / Facebook)

PUTTE – De politie heeft vannacht een vermoedelijke inbreker opgepakt, na meldingen van een inbraak aan de Antwerpsestraat in Putte. Nadat de politie ter plaatse kwam, bleek de dader al op de vlucht geslagen maar kon later aan de Belgische kant van de grens worden aangehouden. De man is vervolgens overgedragen aan de Belgische politie. Daar was men al naar de verdachte op zoek, aldus het Politieteam Bergen op Zoom.

"Het bleek dat de Belgische collega's in de omgeving al enige uren aan het zoeken waren naar een woninginbreker die eveneens voldeed aan het signalement van deze verdachte", zo meldt het Politieteam Bergen op Zoom op Facebook. "De verdachte is ter plaatse door de Belgische collega's overgenomen en voor onderzoek ingesloten."

Dievenpad

Blijkbaar was de verdachte al eerder op de avond in België op dievenpad geweest en heeft vervolgens aan de Nederlandse kant zijn slag willen slaan. Daarbij werd hij echter opgemerkt. "Omstreeks 00.35 uur kregen wij van onze meldkamer een melding dat er vermoedelijk zou worden ingebroken in een woning aan de Antwerpsestraat te Putte", aldus het Politieteam. "Aanrijdend naar het adres, hoorden wij dat de verdachte al weg was." Daarop doorzochten de agenten de omgeving en zagen hoe een man, die aan het dadersignalement voldeed, de grens overstak. Daar wisten ze hem aan te houden.