Conny Helder aan het roer van zorginstelling tanteLouise

INGEZONDEN MEDEDELING

WOENSDRECHT – De Raad van Toezicht van Stichting tanteLouise heeft de 58-jarige Conny Helder uit ‘s-Hertogenbosch benoemd tot de nieuwe Raad van Bestuur. Zij volgt Jef Pelgrims op die, zoals eerder bekend is gemaakt, in de zomer van 2017 met pensioen gaat. De zorginstelling is werkzaam in de gemeenten Woensdrecht, Bergen op Zoom, Steenbergen en heeft in deze gemeenten diverse tehuizen.

Helder heeft een ruime (bestuurlijke) ervaring in de zorgsector. Na diverse bestuurs- en managementfuncties is ze sinds 2010 voorzitter van de Raad van Bestuur van SGE, de Stichting Gezondheidscentra Eindhoven. Bij haar komst balanceerde SGE nog op de rand van faillissement, inmiddels is SGE uitgegroeid tot een solide eerstelijnsorganisatie met elf gezondheidscentra, een centraal bestuursorgaan en een apotheekorganisatie. De Raad van Toezicht ziet in haar de juiste opvolger van Jef Pelgrims.

Nieuwe uitdaging

Helder, die eerder managementfuncties vervulde bij het UMC Utrecht en in ziekenhuizen in Amsterdam en haar geboorteplaats Den Haag, is naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging. Dat daarbij de keuze viel op tanteLouise is niet verwonderlijk, motiveert ze: “Ik ben van nature nieuwsgierig en laat me graag prikkelen door vernieuwende ideeën. Ook geloof ik sterk in de kracht van samenwerking tussen diverse disciplines in de zorg. TanteLouise heeft al die elementen in zich en staat binnen de sector te boek als uiterst innovatief en vernieuwend. In de masterclass e-Health die ik volg, wordt tante zelfs als voorbeeld genoemd.”

Afstand geen bezwaar

Conny Helder is getrouwd met huisarts Hans Herrings. Samen hebben ze twee kinderen, een zoon en een dochter. Ze gaat begin juni bij tanteLouise aan de slag maar blijft met haar gezin in ’s-Hertogenbosch wonen. De afstand is voor haar geen bezwaar.

Foto: tanteLouise