Slippende automobilist (38) veroorzaakt ravage in Calfven

CALFVEN – In het buurtschap Calfven is vanmiddag rond kwart over drie een flinke ravage ontstaan bij een eenzijdig ongeval, zo meldt de politie. Een 38-jarige automobilist uit Ossendrecht raakte ter hoogte van de Bergstraat de macht over het stuur kwijt en kwam in een slip, waarbij hij woningen en andere voertuigen raakte en uiteindelijk over de kop vloog. Door de hele straat lagen brokstukken verspreid. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een bergingsbedrijf heeft inmiddels de compleet vernielde wagen, evenals andere beschadigde voertuigen, afgesleept. Gemeentewerkers zijn bezig om het puin op te ruimen en de straat weer begaanbaar te maken.

De automobilist reed vermoedelijk met hoge snelheid, aldus de politie. "De bestuurder reed in de richting van de Bergstraat toen hij door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijtraakte."

Tollen

Na een meter of vijftig te zijn geslipt ging de auto van de 38-jarige Ossendrechtenaar tollen en kwam zelfs los van de grond. Daarna werd de chaos compleet. "Hij ‘vloog’ eerst tegen een tuinhek aan. Daarna schoof hij door tegen de pui van een andere woning waardoor wat hoekstenen loskwamen en de regenpijp vernield werd. Hierna landde de auto op de neus van een geparkeerde Mercedes, sloeg over de kop en kwam midden op de weg tot stilstand."

Mogelijk teveel gedronken

De politie werd gebeld en kwam snel ter plaatse. "De man raakte gewond, was niet aanspreekbaar en is door ambulancemedewerkers naar het ziekenhuis vervoerd. Daar zal hij behandeld worden aan zijn verwondingen, maar ook zal door een arts bloed van de man worden afgenomen om te kijken of hij wellicht meer gedronken heeft dan is toegestaan."

(Bron video: facebook / dumpert.nl)