Werkgevers en werkzoekenden ontmoeten elkaar tijdens Match van West-Brabant

Een inspirerende ochtend vol nieuwe indrukken voor de deelnemers, waarbij goede contacten zijn gelegd tussen werkgevers en werkzoekenden. Ook wethouder Lars van der Beek was namens het Woensdrechtse gemeentebestuur aanwezig. (Tekst: Han Verbeem, foto's: Samen in de Regio / Gemeente Woensdrecht)

HOOGERHEIDE – De 'Match van West-Brabant' van Werkcentrum Brabantse Wal is een succes gebleken. Enkele tientallen werkzoekenden werden donderdag in contact gebracht met werkgevers in Woensdrecht, Bergen op Zoom en Steenbergen. De groep van in totaal 80 personen -waaronder ook klantmanagers, werkgeversadviseurs én drie wethouders- ging binnen de gemeenten van de Brabantse Wal op pad om daar een spreekwoordelijk kijkje in de keuken te nemen. Bij elk bedrijf volgde een rondleiding, waarbij werkzoekenden de gelegenheid hadden zichzelf te presenteren en een cv konden achter te laten. 

"Met deze bedrijfsbezoeken hopen we dat de werkzoekenden een goed beeld krijgen van de werkzaamheden binnen de bedrijven", vertelt Anita Karremans namens het Werkcentrum. "Anderzijds krijgen de werkgevers de kans om de werkzoekenden in een andere setting te ontmoeten." Welke match je ook speelt of maakt, je ‘wint’ ’m niet in je eentje. "En al helemaal niet als je op dit moment geen werk hebt. Daarom doen we het samen."

Fantastische dag

De werkzoekenden zijn vooraf geselecteerd en hebben gedurende drie weken deelgenomen aan een inspiratieprogramma. Na een gezamenlijk ontbijt bij het Werkcentrum, samen met de wethouders, stapten de aanwezigen in de gereedstaande bussen en gingen vervolgens de regio in. "We hebben een fantastische dag gehad", aldus Karremans. De bussen gingen zowel naar bedrijven in Woensdrecht, Bergen op Zoom als Steenbergen. Per deelgroep zijn twee bedrijven bezocht. Zo ging in Woensdrecht de bus naar Polytec (Putte) en Buijs Projects (Hoogerheide). De groepen in Bergen op Zoom bezochten het Fletcher Hotel, DKG, Bouwmensen en Veko verpakkingen (Halsteren). Vanuit Steenbergen zijn bedrijfsbezoeken afgelegd bij Onze Stede en Auberginekwekerij De Jong (Dinteloord).

Prettig gesprek

Rond de middag kwamen de deelnemers weer terug naar het Werkcentrum. 's Middags volgde voor een groep van twaalf kandidaten vanuit een bijzondere aandachtsgroep nog een 'prettig gesprek' met enthousiaste werkgevers: Tante Louise, De Kringloper, Mee west brabant, All office van den Corput, De viersprong, ROC en Manpower. Deze bedrijven zijn allemaal partners van Samen in de Regio. Ook Sabic en Fletcher Hotel waren bij de gesprekken vertegenwoordigd. "Er zijn mooie contacten gelegd, die ook hier mogelijk matches gaan opleveren", concludeert Karremans.

Invullen van vacatures en kansen creëren

Werkcentrum Brabantse Wal heeft deze dag vooral ingezet om matches te maken in het ontmoeten en elkaar beter leren kennen. Karremans: "Wij hopen dat de ontmoetingen van deze dag een duurzame bijdrage leveren aan het invullen van vacatures en het creëren van kansen. Dit zowel aan de kant van de werkgevers als van de werkzoekenden."

  • Werkcentrum Brabantse Wal is gevestigd op Drebbelstraat 20 te Bergen op Zoom.