Welcome in Ossewood: de rode loper gaat uit voor de Roparun!

Filmsterren en Amerikaanse klassieke auto's stonden langs de route klaar, terwijl de deelnemers over de rode loper naar de Oscar-uitreiking gaan. (Foto: CDRO / Facebook). Het feest begon al vóór zonsopgang, toen de eerste deelnemers passeerden.

OSSENDRECHT – Vanmorgen in alle vroegte en duisternis kwamen de eerste deelnemers van de Roparun aan bij Ossendrecht. Velen waren er de hele nacht voor opgebleven en stonden klaar langs de weg om de sporters te verwelkomen en aan te moedigen. Muziek, applaus, vlaggen en banieren maken de sfeer compleet. Het is een traditie, al twee decennia: in Ossendrecht gaat de rode loper uit voor de Roparun. En dat wordt een compleet volksfeest! Dit jaar is de ontvangst in Hollywood-sfeer en Ossendrecht is even omgetoverd tot Ossewood. The show must go on…

Op de Tweede Pinksterdag is Ossendrecht een echt Roparun-dorp. Iedereen werkt eraan mee om de doorkomst voor de lopers zo gezellig mogelijk te maken. Ook zijn er uiteraard inwoners die meelopen met de run, en bedrijven en inwoners dragen ook hun steentje bij in de vorm van sponsoring. De centrale spil in de doorkomst is het CDRO (Comité Doorkomst Roparun Ossendrecht), die activiteiten coördineert en de voorbereiding orgariseert. 

De Roparun is een langeafstandloop van Rotterdam naar Parijs, die in de jaren '90 voor het eerst is gehouden. Al na de eerste edities is de looprichting omgedraaid: de route begint in Parijs en eindigt in Rotterdam, op de Coolsingel. Aan de Roparun doen dit jaar 321 teams mee, waarbij geld voor 162 doelen wordt opgehaald. In totaal is er al bijna twee miljoen euro aan sponsorgelden ingezameld.