Vrouw (71) in scootmobiel bruut mishandeld bij laffe straatroof Hoogerheide

Foto: Pixabay

HOOGERHEIDE -Een 71-jarige vrouw in een scootmobiel is maandagmiddag rond kwart over drie het slachtoffer geworden van een brute en laffe roofoverval in Hoogerheide. Zij is op straat beroofd van haar gouden sierraden terwijl ze tot bloedens toe werd mishandeld, waarbij het vel letterlijk van haar armen is gestroopt toen de dieven hardhandig de armbanden van haar handen rukten. Volgens de politie gaat het om de bestuurder en de bijrijder van een grijze Saab, beiden met een Noord-Afrikaans uiterlijk. De vrouw is naar het ziekenhuis overgebracht waar ze aan haar verwondingen is behandeld.

Volgens de politie gaat het om een lichtgrijze Saab met behoorlijke schade aan de voorruit, schade aan de linkervoorkant van de auto en een Frans kenteken. De vrouw reed in haar scootmobiel over de Prins Clausstraat in Hoogerheide toen zij werd aangesproken door de man die in de hierboven genoemde auto zat, aldus de poilitie. "De vrouw wilde netjes antwoord geven op de vraag van deze man en stopte bij de auto. De man greep vervolgens haar pols vast en rukte twee gouden armbanden van haar arm. Toen de vrouw begon te gillen en te slaan is het voertuig vertrokken."

Ziekenhuis

De vrouw raakte tot bloedens toe gewond aan beide armen. De politie meldt daarover: "Het vel is van haar armen afgestroopt doordat de armbanden zo hard van haar arm zijn getrokken. Zij is naar het ziekenhuis overgebracht en is daar behandeld aan haar verwondingen."

Signalement

De politie is hard op zoek naar de daders van deze lafhartige beroving. Het betreffen twee mannen met het volgende signalement:

  • Man 1, de bijrijder in de lichtgrijze Saab: Een getinte man met een Noord-Afrikaans/Mediterraan uiterlijk, hij had een fors postuur en een dikke buik, een rond hoofd met donkere ogen en zwart kort haar ietwat kalend. De man was ongeveer 40 jaar oud en had een stoppelbaard. Hij droeg donkergekleurde kleding, vermoedelijk iets blauws.
     
  • Man 2, de bestuurder van de lichtgrijze Saab: Een getinte man met Noord-Afrikaans/Mediterraan uiterlijk. Deze man was ongeveer 30 jaar. Hij had een dun baardje of uitlopende bakkebaarden over zijn kaaklijn en zwarte haren die aan de ene kant wat langer zijn dan aan de andere kant. Zijn haar is licht gekruld, er zit slag in. De man is ongeveer 1.70 meter lang en heeft een slank postuur.

Getuigen en informatie gezocht

Door agenten is een buurtonderzoek gedaan om erachter te komen of er mensen in de buurt waren die iets van deze beroving gezien hebben. "Op dit moment is daar geen nieuwe informatie door bekend geworden."

Oproep van de politie

Het onderzoeksteam van de politie is op zoek naar getuigen en doet een oproep: "Hebt u iets gezien of gehoord dat met deze beroving te maken kan hebben. Kent of herkent u de genoemde personenauto in combinatie met de signalementen van de twee mannen? Weet u meer bijzonderheden over de auto? Bent u mogelijk in het bezit van een bewakingscamera die beelden van de auto heeft opgenomen? Als u kunt antwoorden op deze vragen en u hebt nog geen contact gehad met de politie, dan verzoeken wij u contact op te nemen via 0900-8844, of via What’s App 06-1220 7006. Vermeld alstublieft het zaaknummer 2017-250266. Hebt u andere informatie die ons kan helpen om de daders van deze straatroof te pakken, dan wordt u ook van harte uitgenodigd om contact met ons op te nemen."