Musters (D66): geen 2,2 miljoen voor ‘oppimpen’ brandweerkazerne

Als het aan het college van B&W ligt, wordt de brandweerkazerne aan de Doktersstraat het pareltje van de buurt. D66 twijfelt echter aan nut en noodzaak van het 'oppimpen'. (Foto: gemeente Woensdrecht)

OSSENDRECHT – Raadslid Richard Musters (D66) kan er niet over uit: 2,2 miljoen euro voor de renovatie van het Ossendrechtse onderkomen van de brandweer. "Wat doe je als je geld teveel hebt? Dan ga je een brandweerkazerne pimpen", zo reageert hij via sociale media. Gisteren presenteerde wethouder Groffen de gemeentelijke begroting, waarbij geld over is voor leuke maar ook noodzakelijke uitgaven: 4,5 miljoen in totaal. Musters vindt dat de prioriteiten anders gesteld moeten worden: aan betere en veilige wegen bijvoorbeeld.

"Het is toch van de zotte om geld uit te geven, omdat het anders niet zo'n fraai zicht is als je de nieuwe wijk in rijdt", zo stelt het D66-raadslid. "Alsof al dat onkruid wel een fraai zicht is." Voor zijn partij is het belangrijk dat de gemeente werk maakt van de ambities als wielergemeente en de accenten op het onderhoud van wegen legt. "Zoals kwaliteitsverbetering van de fietspaden. Met de komst van ibikes zijn er andere eisen."

Gedegen financiën

De 4,5 miljoen voor de totale investeringen is beschikbaar gekomen door een gedegen financieel beleid binnen de nu aflopende bestuursperiode. De nieuwe raad krijgt in maart 2018 een gezond huishoudboekje voorgelegd. Zo is de weerstandsratio (het cijfer dat de financiële gezondheid aangeeft) uitgekomen op 1,9 terwijl de provincie 1,4 als norm stelt. Los van de extra investeringen is er nog steeds volop spek op de botten om eventuele tegenvallers op te vangen: een bedrag van 4 miljoen euro, zo laat de gemeente weten. De raad neemt volgende maand een besluit over begroting 2018 en over het meerjarenperspectief tot 2022.