Vliegbasis, Thalita de Jong en comité Roparun in race voor voor Promotieprijs

WOENSDRECHT – Het college van burgemeester en wethouders van Woensdrecht heeft afgelopen dinsdag op voordracht van de nominatiecommissie een drietal kandidaten geselecteerd voor de Woensdrechtse Promotieprijs 2016. Het gaat om de Vliegbasis Woensdrecht, wielrenster Thalita de Jong en de organisatie van de Doorkomst Roparun Ossendrecht. De winnaar van de prijs wordt tijdens de nieuwjaarsreceptie op woensdag 4 januari 2017 bekend gemaakt in het gemeentehuis. De receptie is openbaar.

De door de gemeenteraad ingestelde nominatiecommissie bestaande uit Cees Jaspers (raadslid PvdA), Henk Kielman (raadslid VVD), Wies Hulsen (vanuit de bevolking) en voorzitter Steven Adriaansen (burgemeester) heeft dit jaar 6 voordrachten beoordeeld. "De commissie was unaniem van oordeel dat Vliegbasis Woensdrecht, wielrenster Thalita de Jong en organisatie Doorkomst Roparun Ossendrecht een nominatie verdienen. Het college heeft deze voordracht overgenomen", aldus de toelichting.

De prijs

"De Promotieprijs gemeente Woensdrecht moet gezien worden als een soort van waardering, aanmoediging en of stimulering voor een persoon, instantie, vereniging of bedrijf uit de gemeente Woensdrecht", zo laat een gemeentelijk woordvoerder weten. "De gemeentelijke promotieprijs, die dit jaar voor de 12e keer wordt uitgereikt, bestaat uit een oorkonde en een speciaal vervaardigd glazen sculptuur. Het grote kunstwerk welke een vaste plaats in de centrale hal van het gemeentehuis heeft, wordt als wisseltrofee aangeboden."

Uitreiking op nieuwjaarsreceptie

De nieuwjaarsreceptie vindt dit jaar plaats op woensdag 4 januari 2017 in de centrale hal van het gemeentehuis. Iedereen is vanaf 19.30 uur van harte welkom.

Bron: gemeente Woensdrecht