Vijftienvoudig rolschaatskampioene gehuldigd op gemeentehuis

Foto V.l.n.r.: Wethouder Van der Beek, rolschaatskampioene Sylvia Pistorius, burgemeester Steven Adriaansen. (Foto: gemeente Woensdrecht)

HOOGERHEIDE – Sylvia Pistorius is voor de vijftiende keer Nederlands kampioene rolschaatsen geworden! En dat is een flinke prestatie. Daarom werd de inwoonster van de gemeente Woensdrecht vrijdagmorgen gehuldigd op het gemeentehuis. Burgemeester Steven Adriaanse feliciteerde haar, in het bijzijn van wethouder Lars van der Beek.

"De afgelopen periode zijn er weer geweldige sportieve prestaties weggezet door jonge inwoners van onze gemeente", zo laat burgemeester Adriaansen weten. Het is niet de eerste keer dat de sportieve prestaties van Sylvia voor het voetlicht worden gezet; de burgervader noemde haar naam tijdens een nieuwjaarstoespraak, waarbij ze werd aangeprezen als één van de jonge sportieve ambassadeurs van Woensdrecht – samen met sporthelden zoals onder anderen Nienke Jonk (zwemmen), Youri Zorge (snowboarden), Kirsten Nuyes (triatlon) en Mike Kras (motorcross). Hun prestaties -en die van andere sportievelingen- staan bovendien vermeld op de 'wall of fame' in de hal van het gemeentehuis.

Oproep

De gemeente Woensdrecht vindt het belangrijk, dat de kampioenen binnen de gemeentegrenzen gehuldigd worden. Daarom doet men een oproep aan de inwoners, om tips te melden: "Ken of ben jij iemand die een dergelijke prestatie geleverd heeft? Dan horen we het graag! Bel hiervoor naar het bestuurssecretariaat, telefoon 0164-611104." Om gehuldigd te worden op het gemeentehuis dient (minimaal) een Nederlands Kampioenschap gewonnen te zijn in een bepaalde tak van sport.