Van der Beek: Komst HAS is opstap naar meer

Wethouder Lars van der Beek over de komst van HAS Hogeschool: uitzicht op werk in de groene sector (Foto: gemeente Woensdrecht)

WOENSDRECHT – Het Woensdrechtse gemeentebestuur is blij met de komst van hbo-onderwijs naar de regio. Vandaag kwam in het nieuws dat HAS Hogeschool besluit zich op de Brabantse Wal te vestigen met onderwijslocaties in het naburige Bergen op Zoom. En daar profiteert de hele regio van."Dit heeft absoluut meerwaarde voor onze jeugd", zo reageert wethouder Lars van der Beek. "Het is heel positief dat er hoger beroepsonderwijs komt op de Brabantse Wal. Als regio werken we intensief samen op onderwijsgebied."

Binnen vijf jaar moet de HAS-vestiging in de buurgemeente een feit zijn. Bergen op Zoom is ook voor leerlingen uit de Woensdrechtse kernen een goed bereikbare plaats voor een vervolgopleiding, aldus de wethouder. "Het uitzicht op werk in de groene sector is goed en het is fijn dat we onze jeugd perspectief kunnen bieden met een opleiding in de buurt. Ik hoop van harte dat het opstap is naar meer. Het is onze wens om ook technisch hoger onderwijs naar onze regio te halen. Met Businesspark Aviolanda ligt er op dit gebied ook zeker een vraag vanuit het bedrijfsleven."