Van de Brug wint loting maar ziet af van zetel

De zetelverdeling volgens de officiële uitslag. Inmiddels hebben twee kandidaten van AKT en PvdA echter besloten hun zetel niet te aanvaarden en staan die af aan een partijgenoot (Bron: gemeente Woensdrecht)

HOOGERHEIDE – Een bizarre wending bij de zetelverloting van AKT, vandaag in het gemeentehuis. De tweede zetel van Alle Kernen Troef werd verloot tussen Henk van de Brug en John Matthijssen. Het lot beschikte in het voordeel van Van de Brug, maar deze besloot later op de dag alsnog af te zien van zijn zetel. Waarmee Matthijsen alsnog in de raad komt. Ook bij de PvdA is er een wisseling: Cees Jaspers zou met voorkeur in de raad komen, maar deze ziet af van zijn plaats ten gunste van Jeroen Beunk.

Vanmorgen werd in de raadzaal de officiële uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld met het ondertekenen van het proces-verbaal door de burgemeester en de leden van het centraal stembureau.

De gekozen raadsleden zijn*:

ABZ:
Lars van der Beek, Hans de Waal, René Adriaansen, Arjan Buijsen, Rainier Schuurbiers, Adri Gelten, Adri van Zweden-Timmermans

CDA:
Jeffrey van Agtmaal, Ad Pijnen, Marleen Michielsen-Goyvaerts, Eddy van Wezel

VVD:
Manus Bolders, Robbert-Jan Willeboordse

AKT:
Ludo Bolders, John Matthijssen (was: Henk van de Brug, na loting)

PvdA:
Wendy de Koning-Bogers, Jeroen Beunk (was: Cees Jaspers)

D66:
Thierry de Heer, Jeroen van der Ha