Uitzichtpunt Rijzendeweg nóg aantrekkelijker voor passanten

WOENSDRECHT – De Rijzendeweg is één van de hoogste punten van de Brabantse Wal. Vanaf de weg is een fantastisch mooi uitzicht over de omliggende polders, tot aan de Kreekraksluizen van het Schelde-Rijnkanaal. Veel voorbijgangers stoppen hier om te genieten van het vergezicht. Dorpsplatform Woensdrecht heeft het initiatief genomen om hier extra voorzieningen aan te brengen voor toeristen en passanten en inmiddels is het werk in volle gang. Wethouder Jeffrey van Agtmaal nam maandagmorgen een kijkje en sprak met de uitvoerders.

Voorman Wannes Van Kempen en medewerker John de Mooij gaven daarbij uitleg over de werkzaamheden aan het uitzichtpunt op de Rijzendeweg, die worden uitgevoerd door de dienst Gemeentewerken: “Wij doen de voorbereidende werkzaamheden en het dorpsplatform zal zelf het straatwerk doen. De tegels die hiervoor gebruikt worden, zijn afkomstig uit de Duinstraat in Hoogerheide. Verder zal er laagblijvende vlinderstruik geplant worden, de picknickbank zal verplaatst worden en het is de bedoeling dat er nog fietsrekken komen, zodat fietsers hier ook sneller zullen stoppen.”

Leefbaarheid

Van Agtmaal is erg blij met dit initiatief en hij vindt het een goede bijdrage aan de leefbaarheid van het dorp Woensdrecht, zo laat de wethouder weten: “Ik hoop dat de eigen inwoners die hier langslopen of fietsen er veel gebruik van gaan maken, maar voor mensen van buiten de gemeente die hier komen recreëren is het natuurlijk ook hartstikke goed dat dit uitzichtpunt opgeknapt wordt”. Het is de bedoeling dat de renovatie van het uitzichtpunt voltooid is vóór de begin van het toeristen- en fietseizoen.

Bron: gemeente Woensdrecht