Thema-avonden over dementie op 20 maart en 10 april

HOOGERHEIDE / PUTTE – Brede Welzijnsinstelling BWI houdt informatiebijeenkomsten over dementie en langer thuiswonen. De bijeenkomst wordt op twee plaatsen georganiseerd: dinsdagavond 20 maart (vanavond) in Hoogerheide en dinsdagavond 10 april in Putte. Het gaat om twee soortgelijke bijeenkomsten die bedoeld zijn voor mantelzorgers, senioren en andere belangstellenden.

Steeds meer mensen krijgen te maken met dementie, zo constateert BWI. "De één heeft de ziekte, een ander zorgt voor iemand met dementie of kent iemand in de omgeving die aan de ziekte lijdt. De komende jaren neemt het aantal mensen met dementie, en dus ook het aantal mantelzorgers dat zorgt voor iemand met dementie, sterk toe. De ziekte dementie brengt vaak vragen met zich mee."

Dementie vriendelijke gemeente

In het kader van de Dementie Vriendelijke Gemeente, vinden deze voorlichtingen plaats. Deze zijn tot stand gekomen door samenwerking VBOB, Stichting Alzheimer Nederland, het Huis van Morgen en Dementie Vriendelijke Gemeenten.

Stichtingen

De bijeenkomst start met Stichting Alzheimer Nederland en Samen Dementievriendelijk. "Zij zullen de mensen informeren over vergeetachtigheid en dementie. Dan is er een koffiepauze waarna ambassadeurs van het Huis van Morgen vertellen over nieuwe technologische toepassingen die senioren kunnen ondersteunen. Zij zullen vertellen over de verschillende toepassingen aan de hand van een presentatie, filmpjes en natuurlijk door een product te demonstreren."

Gelegenheid tot vragen stellen

De overige tijd is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan een panel dat bestaat uit deskundigen uit de regio, aldus BWI. "Denk hierbij aan een casemanager dementie, WMO-consulent, mantelzorgondersteuner en zo mogelijk een huisarts. Ook staan er informatieve stands van instanties uit de regio zoals Stichting Alzheimer West Brabant en de plaatselijke bibliotheek. De WMO-consulent, casemanager dementie en de mantelzorgondersteuner kunt u tijdens de pauze of na afloop zo nodig persoonlijk benaderen."

Vrij toegankelijk

Men hoeft zich niet aan te melden, aldus BWI: "De bijeenkomst is vrij toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in het thema. Bij beide bijeenkomsten is de zaal rolstoeltoegankelijk."

Kloosterhof en De Biezen

De twee bijeenkomsten zijn op de volgende data:

  • Dinsdag 20 maart in MFC Het Kloosterhof, Huijbergseweg 3b in Hoogerheide
  • Dinsdag 10 april in MFC De Biezen, Schoolstraat 42 in Putte

Op beide avonden kan men inlopen vanaf 19.00 uur. De voorlichting loopt van 19.30 uur tot 21.30 uur.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met de Brede Welzijnsinstelling (BWI) Woensdrecht, telefoonnummer 0164 – 672049